Hyppää pääsisältöön

Radio Suomessa katetaan kaikkien aikojen eväät – kerro ruokatarinaasi meille

Olli Haapakangas kokkina
Olli Haapakangas kokkina Kuva: Katriina Radic / Yle Olli Haapakangas,Yle Radio Suomi

Kuinka ruokalautasesi tänään poikkeaa siitä, mitä söit nuorempana? Onko jotain lapsuutesi suosikkiruokaa ikävä? Oletko oppinut pitämään jostain aikaisemmasta inhokista?

Ruoasta on aina ollut joko puhe tai puute. Nykyisin pääpaino on puheessa; erilaisille ruokavalioille löytyy puolustajia ja vastustajia, ruoka on rakennusainetta paitsi keholle, myös mielelle ja identiteetille. Aterian onnistuminen voidaan maun lisäksi mitata siitä otetun valokuvan tykkääjien määrällä.

Asiaa voi lähestyä simppelimminkin. Ehkä ruoka on kuitenkin vain syötävää; siitä tulee maha täyteen ja hyvä olo ja kun se on huolella pureskeltu ja nielaistu, siitä voi tarinoida hyvässä seurassa.

Puhukaamme vaikka siitä kuinka ruokavaliomme on ajan kanssa muuttunut. Kerro elämäsi sapuskoista! Kuinka ruokalautanen tänään poikkeaa siitä, mitä söit nuorempana? Onko jotain lapsuutesi suosikkiruokaa ikävä? Oletko oppinut pitämään jostain aikaisemmasta inhokista? Joko olet löytänyt kasvisruoan hienouden, tai osaatko käyttää mausteita joiden nimeä et osaa lausua? Millainen olo on hyvän aterian jälkeen, ja missä ruoka maistuu parhaimmalta?

Katamme maanlaajuisen pitopöydän ja nautimme ruokatarinoista asiaankuuluvaa musiikkia kuunnellen! Esimaistajana toimii maksalaatikkoon(kin) sinappia laittava Olli Haapakangas ja ohjelman ainoa kattaus järjestetään Radio Suomessa tiistaina 10.11. klo 18. Bon Appetit!

Täytä lomake.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi