Hyppää pääsisältöön

Vuoden raittiusteko -tunnustus Flinkkilä & Tastula -jaksolle

Ylen Flinkkilä & Tastula -ohjelman Kuinka katosin narkkimaahan? -jakso on saanut Raittiuden Ystävien Vuoden raittiusteko 2020 -tunnustuksen.

Tunnustuksen perusteluissa jaksoa kiitetään rohkeasta ja avoimesta tavastaan käsitellä arkaa päihdeaihetta vanhemman ja lapsen välillä. Jakso on katsottavissa Yle Areenassa.

Raittiuden ystävät jakaa tunnustuksen vuosittain raittiuden ja terveiden elämäntapojen edistämisestä tai päihteidenkäytön kriittisestä tarkastelusta. Yle on palkittu raittiusteosta aiemminkin: viime vuonna tunnustuksen sai A-studion ohjelma Kohdussa myrkytetyt. Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet toimittaja Jukka Lindström ja Noin viikon uutiset -ohjelma, Inhimillinen tekijä -ohjelman jakso Tunnollisen naisen salainen elämä sekä Siskonpeti-ohjelman Viinapäivä-sketsi.

Vuoden raittiusteko myönnettiin tänä vuonna 18. kerran. Tunnustus on osa raittiusviikon ja ehkäisevän päihdetyön viikon ohjelmaa. Raittiuden Ystävät on Suomen vanhin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää terveitä ja raittiita elämäntapoja.

Toisena vuoden raittiustekona palkittiin lahtelainen nuorten perustama päihdekuntoutujien kohtaamispaikka Homebase.