Hyppää pääsisältöön

Palsamoitu ruumis asunnossa, talon lämmittämistä rahoilla – Testaa tiedätkö, ovatko nämä uskomattomat tarinat diktaattoreista totta

Diktaattoreja
Josif Stalin murhautti kymmeniä miljoonia kansalaisia. Adolf Hitlerin puhdistukset tuhosivat 2,5 prosenttia koko maailman väestöstä. Eva Peron himoitsi valtaa ja rakkautta. Diktaattoreja Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle diktaattorit

Historia on täynnä julmia hirmuhallitsijoita, jotka ovat kahmineet itselleen valtaa ja rahaa kansan kustannuksella. 12 diktaattoria -podcast kertoo hirmuhallitsijoiden taustalta värikkäitä tarinoita, joita löytyy vähintään yhtä paljon kuin raakoja hirmutekojakin. Testaa tiedätkö, voivatko nämä uskomattomat väitteet olla totta!

12 diktaattoria -podcast on kuunneltavissa Yle Areenassa. Podcastin tuoreimmissa jaksoissa käydään läpi muun muassa Adolf Hitlerin, Josif Stalinin ja Eva Peronin elämää sekä pohditaan, miten he päätyivät saavuttamaansa asemaan vallankahvassa.

Lähihistoriamme kuuluisia ja vähemmän kuuluisia diilintekijöitä Jumalan armosta. 12 diktaattoria -sarjassa pohditaan, miten niin monesta "mainiosta hepusta" kuoriutui lopulta yksinvaltainen hirmuhallitsija: Kim Jong-un, Bashar al-Assad, Augusto Pinochet. Moni näistä yksinvaltiaista onnistui nousemaan valtaan demokraattisilla vaaleilla, mutta päätyi diktaattoriksi, joka naulasi vastustajansa kiveksistä ladon seinään samaan aikaan kun sepitti omia sankaritekojaan. Toimittajana Raimo Tyykiluoto.

Lisää ohjelmasta