Hyppää pääsisältöön

Armi Kuusela juontaa Nenäpäivää 50-luvulla ja Tarja Halonen kokkaa kollegoille? Katso kaikki Nenäpäivän herkulliset sketsit Yle Areenasta

Suomen suurin, hauskin ja onnekkain hyväntekeväisyyskampanja tarjoilee jälleen ilon hetkiä Ylen kanavilla. Viime vuonna maailman lapsille lahjoitettiin mojovat 2,3 miljoonaa euroa, ja tänä vuonna haaveena on ennätysten rikkominen. Kampanja huipentuu Nenäpäivän suoraan lähetykseen perjantaina 13.11. Yle TV1:llä kello 19. Hauskuus ei kuitenkaan lopu lähetykseen.

Nenäpäivän kunniaksi maan suosituimmat imitaattorit kokoontuvat poliitikkojen Neljän tähden Nenäpäivä-illalliselle. Tarja Halosen (Jarkko Tamminen) emännöimiltä illallisilta ei jännitystä puutu.

Vieraina viihdyttävät Sauli Niinistö (Jukka Puotila), Jussi Halla-aho (Joonas Nordman) ja Seppo Kääriäinen (Juha Laitila). Entä miten käy, kun puoliso Pentti Arajärvi (Teemu Aromaa) jää hetkeksi keittiöön yksin?

Nenäpäivässä voit olla mukana myös lahjoittamalla säätiön verkkosivuilla.

Oletko koskaan ajatellut, millainen olisi tosi-tv-ohjelma, joka kokoaisi kasaan kaikki herkullisimmat tähdet jännittävimmissä formaateissa? Se on tietysti Urea, Ultimaattinen Reality, jossa vierailevat Amanda Harkimo, Sara Chafak, Esko Eerikäinen, Niko Saarinen ja tietenkin Jarkko Tamminen.

Mutta onko se Remontti-Reiska, joka poraa ensin?

Nenäpäivää on vietetty Suomessa vuodesta 2007, mutta historia voisi olla kovin erilainenkin. Näyttelijät Iikka Forss, Sonja Kuittinen ja Tume Uusitalo vievät meidät 1920-, 40-, 50-, 60- ja 80-luvuille tutustumaan, millaista Nenäpäivän vietto olisi noina aikoina saattanut olla.

Nenäpäivän vietossa seikkailevat ainakin Markus-setä, viehättävä Armi Kuusela ja formulalegenda Keke Rosberg.

Tätä ja paljon muuta hauskuutusta Yle Areenan Nenäpäivä-sivulla.

Nenäpäivä-lähetys perjantaina 13.11. Yle TV1:llä kello 19 ja kello 21.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua