Hyppää pääsisältöön

YleX Aamun Vikin ja Köpin Naurumaratonin aikana kerättiin yli 314 200 euroa hyväntekeväisyyteen!

42 tunnin mittaisessa maratonlähetyksessä otettiin kansan valitsemat tatuoinnit, pelattiin frisbeegolfia Helsingin keskustassa ja keskusteltiin tasavallan presidentin kanssa.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilän ja Juuso "Köpi" Kallion juontaman Naurumaratonin aikana kerättiin rahaa pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön maailman lapsille peräti yli 314 200 euroa! Tempaus oli osa hyväntekeväisyystapahtuma Nenäpäivää.

Naurumaraton oli tänä vuonna pidempi kuin koskaan. Lähetys starttasi torstaina kello kuusi ja päättyi puoleltaöin perjantaina.

42 tuntiin mahtui liuta vieraita ja yllätysnumeroita. Vikin ja Köpin tykönä kävi pitkä rivi suosikkiartisteja Elastisesta Sini Sabotageen ja Gaselleihin, Suomen vahvin mies Mika Törrö sekä Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Kari Kanala, joka vihki Vikin ja Köpin radioliittoon suorassa lähetyksessä.

Monsterimainen maratonlähetys vaati juontajilta kestävyysurheilijamaista kuntoa, mutta kaksikko sanoo selvinneensä maaliin yleisön, vieraiden ja paikan päälle tulleiden fanien kannustuksen ansiosta – sekä totta kai tukeutumalla toisiinsa.

– Epärealistinen ja kiitollinen fiilis. Niin paljon hienoja asioita tapahtui 42 tunnin aikana, että ei voi käsittää. Hienoin oli tietenkin tämä huikea lopetus, Viki ja Köpi summasivat tunnelmiaan lähetyksen jälkeen.

Artisti Evelina vieraili Naurumaratonissa torstaina askartelemassa aforismeja.

Haastatteluiden lisäksi YleX Aamun pojat suorittivat yllätyslaatikoista tulleita haasteita. Studiossa ajettiin kilpaa sähköautoradalla Antero Mertarannan selostaessa, kirjoitettiin uusi Keijopop-kappale Daruden muskarissa ja kokattiin sokkona pavlova, jonka Masterchef-tuomari Kari “Kape” Aihinen sitten arvioi.

Yksi maratonin kiistattomia kohokohtia koettiin torstaina, kun Viki ja Köpi saivat yllätysvieraaksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Etäyhteyksin mukaan liittynyt presidentti muisteli lapsuutensa pipolätkäkokemuksia.

– Silloin, kun olen aloittanut pelaamaan, pelattiin niissä housuissa, joissa satuttiin olemaan. Koulusta tultiin suoraan kentälle, presidentti Niinistö lausui suorassa lähetyksessä.

Presidentin kanssa arvioitiin Vikin ja Köpin kravatinsolmimistaitoja ja keskusteltiin nuorten ja lasten tilanteesta.

– Lasten asema täällä Suomessa on onneksi parempi kuin me sitten maailmalta kuulemme. Erityisesti kehitysmaissa on aikamoisia ongelmia. Lapset eivät koe sellaista lapsuutta, joka heille kuuluisi, Niinistö kommentoi.

Darude saapui torstai-iltana tekemään yllätyksenä Keijopop-biisin Vikin ja Köpin kanssa.

Kuulijoille tarjottiin extraherkkua aina jonkin rahankeruumerkkipaalun ylittyessä. Lähetyksessä saatiin muun muassa uusi Keijopop-kappale musiikkivideoideen, Lyömättömien tulevan hittibiisin ensiesitys ja Vikin Köpille (DJ Orkidean ja Sonnyn avustuksella) tekemä punkpop-kappale Skaterboy, joka sai Köpin kyyneliin.

Räppäri ja laulaja Jesse Markin opetti Vikille sambaa Naurumaratonin suorassa lähetyksessä.

Viime vuosien tapaan Viki ja Köpi ottivat suorassa lähetyksessä tatuoinnit. Tänä vuonna ne päättivät lähetyksen katsojat. Juontajat valitsivat YleX:lle lähetetyistä ehdotuksista suosikkinsa, joista yleisö äänesti voittajan.

Kansan päätöksen mukaisesti Köpi sai perjantai-iltana jalkaansa Vikin naamataulun, Viki puolestaan leiman kirjailtuna Laka-Nalle Forever -tekstillä.

– Sun tukkas tekeminen on kivuliainta tässä tatuoinnissa, Köpi kommentoi juontajapartnerilleen tatuointipediltä.

Illan päätteeksi pojille tehtiin myös nenälävistykset, kun 175 tuhannen euron raja ylittyi.

Molemmat juontajat ottivat nenälävistykset hyväntekeväisyyden nimissä perjantai-iltana.

Nenäpäivän kanssa yhteistyössä kerätyillä varoilla autetaan lapsia tänä vuonna 17 eri maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Avun vie perille yhdeksän suomalaista järjestöä: SASK, Plan, Punainen risti, Unicef, Kirkon Ulkomaanapu, Fida, Pelastakaa Lapset, Solidaarisuus ja Suomen Lähetysseura.

Viime vuonna rahaa kerättiin yli 177 000 euroa ja lähetys palkittiin Kultaisella Venlalla.

Koko 42-tuntisen lähetyksen voi katsoa Yle Areenasta. Parhaita paloja on luvassa lisää ensi viikolla!