Hyppää pääsisältöön

Testaa itsesi – millainen nettikeskustelija olet?

Piirroshahmo
Piirroshahmo Yle Oppiminen,#hyvinsanottu

Jokainen nettikeskusteluihin osallistuva rakentaa osaltaan keskustelukulttuuria. Millainen keskustelija sinä olet ja millaisena koet nettikeskustelut? Vastaa 10 kysymykseen, niin opit tuntemaan itsesi paremmin.

Testikysymykset ja -tulokset perustuvat Ylen teettämään tutkimukseen, joka käynnisti uuden Hyvin sanottu – Bra sagt -hankkeen. Hankkeen tavoitteena on parantaa suomalaista keskustelukulttuuria. Tutkimuksen otoskoko on 2440 henkeä ja kohderyhmänä 15 vuotta täyttäneet Manner-Suomessa asuvat. Keskustelijatyyppien ryhmittely perustuu faktorianalyysillä tunnistettuihin keskustelukulttuuriin liittyviin teemoihin, joihin ihmiset suhtautuvat eri tavoin ja joista heillä on erilaisia kokemuksia.

Työryhmä: Teemu Kiviniemi, Anna-Leena Lappalainen, Hanna Lius, Salla Lukkari ja Eve Mantu.

EDIT: 16.11. lisätty testiin ryhmien nimet.
EDIT: 16.11. lisätty lisätietoa Ylen teettämästä tutkimuksesta.

EDIT 21.11. Keskustelu on siirretty viikonlopun ajaksi esimoderoinnin taa. Julkaisemme kommentteja pääasiassa arkipäivisin.
EDIT 25.11. Keskustelu on siirretty esimoderoinnin taa. Julkaisemme kommentteja pääasiassa arkipäivisin.

Kommentit
 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.