Hyppää pääsisältöön

Radio Suomessa pohditaan, kuinka lapset ovat vaikuttaneet arkeen – kerro oma lapsitarinasi!

Olli Haapakankaan lapsuuskuva.
Radio kiinnosti Olli Haapakangasta jo lapsena. Olli Haapakankaan lapsuuskuva. Kuva: Olli Haapakankaan kotialbumi Yle Radio Suomi,Olli Haapakangas

Lapsi se pistää elämän pelikirjan uusiksi. Sen huomaa jo kakarana kun pikkusisko tai -veli ilmestyy näyttämölle kärttämään osuuttaan parrasvaloista. Tulijaa ihastellaan ja ihmetellään, kärrätään ja hyssytellään, syötetään ja nukutetaan. Hänestä tulee kattilakunnan kruunu, muut ovat Hänen hoitajiaan.

Moni pelaa saman pajatson uudestaan läpi omien lasten kanssa. Vanha elämä, tavat ja harrastukset vaihtuvat parempiin ja kestävämpiin. Lapsen tarpeet menevät omien edelle - vai menevätkö? Muuttuuko ihminen toiseksi lapsen saatuaan?

Kerro tarina ajalta kun lapsi tuli taloon! Mitkä asiat muuttuivat taaperon myötä eniten, mitkä vain vähän? Mikä oli suurin yllätys, mikä taas ei yllättänyt ollenkaan? Haluan kuulla yösyötöistä, nukutuksista ja leikkipuistoreissuista räntäsateessa - toisin sanoen elämän parhaista hetkistä!

Lapsi talossa pureutuu myös äitiyspakkauksen menestystarinaan ja soittaa ihania vauvalauluja. Mutta vasta kuuntelijamuistot tekevät illan!

Kerro omasta lapsestasi, sisaruksestasi, naapurin vauvasta… kuka ikinä tulikaan ja mullisti huushollisi elämän. Lapsi talossa kuullaan tiistaina 24.11 klo 18, toimittajana ikuinen tammivauva Olli Haapakangas

Täytä lomake.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi