Hyppää pääsisältöön

Alppihiihdon ja freestylen maailmancupien Suomen osakilpailut Ylellä vuoteen 2025

Alppihiihtäjä Riikka Honkanen rinteessä
Alppihiihtäjä Riikka Honkanen Levillä vuonna 2019. Alppihiihtäjä Riikka Honkanen rinteessä Kuva: Ski Sport Finland Riikka Honkanen,Levi

Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n alaiset osakilpailut järjestetään Levillä ja Rukalla.

Yle ja Ski Sports Finland ovat solmineet jatkosopimuksen alppihiihdon ja freestylen maailmancupien Suomen osakilpailujen näyttämisestä Ylellä vuosina 2021—2025. Sopimus on jatkoa jo vuodesta 2014 kestäneelle yhteistyölle.

“Sopimus vahvistaa Ylen talviurheilutarjontaa ja tuo jatkuvuutta. On hienoa, että kaikilla suomalaisilla on jatkossakin mahdollisuus nauttia kotimaisista kansainvälisen huipputason kisoista”, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sanoo.

Levillä järjestetään pujottelun ja Rukalla kumparelaskun maailmancupin osakilpailuja.

“Jatkosopimuksen solmiminen tuntuu erityisen tärkeältä juuri nyt, kun myös talvilajien tilanne on koronan takia hyvin haastava. Sopimuksen ansiosta Yle jatkaa pitkäjänteistä huippu-urheilun tekemistään ja läsnäoloaan Pohjois-Suomessa” Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoo.

Ylen talviurheilutarjonnan kivijalkana toimii pitkä jatkosopimus ampumahiihdosta. Kaikki ampumahiihdon maailmancupin kilpailut ja MM-kisat nähdään Ylen kanavilla vähintään vuoteen 2026 asti. Lisäksi Yle on varmistanut oikeudet FIS:n kaikkien hiihtolajien Itävallan osakilpailuihin vuoteen 2024 asti.