Hyppää pääsisältöön

Kaikenkarvaiset ystäväni – raikas tulkinta rakastetusta brittisarjasta

Viisi Kaikenkarvaiset ystäväni hahmoa seisoo nummella matalan kiviaidan edessä. Kuvassa myös lehmä, koira, karitsa, kukko ja kana.
Lämminhenkisessä draamasarjassa tavataan taloudenhoitaja Hall (Anna Madeley), eläinlääkärit Siegfried Farnon (Samuel West) ja James Herriot (Nicholas Ralph), maatilaa pyörittävä Helen Alderson (Rachel Shenton) ja Siegfriedin nuorempi veli Tristan Farnon Viisi Kaikenkarvaiset ystäväni hahmoa seisoo nummella matalan kiviaidan edessä. Kuvassa myös lehmä, koira, karitsa, kukko ja kana. Kuva: Yle Kuvapalvelu Kaikenkarvaiset ystäväni,Kaikenkarvaiset ystäväni 2020

TV1 tiistaisin 24.11.2020 - 5.1.2021 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

Glasgow, 1937. Köyhän satamatyöläisen poika James Herriot (Nicholas Ralph) on tehnyt kovasti töitä lukeakseen itsensä eläinlääkäriksi. Vastavalmistuneen nuoren miehen ensimmäinen työpaikka on kiven alla. James saa haastattelukutsun kaukaa kotoa, Yorkshiren kreivikunnasta.

James lähtee matkaan viehättävään Darrowbyn pikkukylään suurin toivein. Luontoa ja eläimiä rakastavalle kaupunkilaispojalle uusi maisema on paratiisi, mutta alku ei näytä lupaavalta. Edessä on paitsi kovaa työtä myös kylänväen ennakkoluuloja.

Rakastetun brittisarjan uusi, raikas tulkinta.
James Herriot (Nicholas Ralph) päätyy eläinlääkäriksi pikkukylään. Rakastetun brittisarjan uusi, raikas tulkinta. Kuva: Playground Television (UK) Ltd. / Playground Entertainment Yle TV1,Kaikenkarvaiset ystäväni

Skeldale Housen vastaanottoa pitävä eläinlääkäri Siegfried Farnon (Samuel West) on tuulellakäyvä mies. Eläinlääkäriksi opiskeleva nuorempi veli Tristan (Callum Woodhouse) on melkoinen hulivili. Lääkäriasema ei pyörisi ilman tomeraa taloudenhoitajaa, rouva Hallia (Anna Madeley).

Maatiloilla kiertäessään James kohtaa toimeliaan Helen Aldersonin (Rachel Shenton), joka tilan pyörittämisen lisäksi kasvattaa äidittömäksi jäänyttä pikkusiskoaan tiukoin mutta rakastavin ottein. Helenillä tuntuu olevan elämä järjestyksessä ja tulevaisuus valmiina. Mahtuisiko siihen vielä jotain muuta?

Kaikenkarvaiset ystäväni on uusi, raikas tulkinta rakastetusta draamasarjasta. Lämminhenkinen brittisarja kuvaa nuoren eläinlääkärin elämää Englannin maaseudulla. Sarjasta nähdään tuoreeltaan kuusi jaksoa ja jouluinen erikoisjakso. Tulossa on myös toinen kausi!

Sarjan ohjauksesta vastaa brittiläinen Brian Percival. Hän on tehnyt aikaisemmin hittisarjaa Downton Abbey, josta Percival on saanut parhaan ohjaajan Bafta-palkinnon.

Rakastetun brittisarjan uusi, raikas tulkinta.
Toimelias Helen (Rachel Shenton) hoitaa maatilaa Darrowbyn pikkukylässä. Rakastetun brittisarjan uusi, raikas tulkinta. Kuva: Playground Television (UK) Ltd. Yle TV1,Kaikenkarvaiset ystäväni

Klassikkosarja Kaikenkarvaiset ystäväni perustuu eläinlääkäri-kirjailija James Alfred Wightin vuonna 1972 julkaistuun samannimiseen romaaniin. Wight toimi eläinlääkärinä lähes 50 vuotta ja piti työstään päiväkirjaa. Hän kirjoitti myyntimenestykseksi nousseita romaaneja salanimellä James Herriot.

Sarjasta on tehty BBC:n vuosina 1978 - 1990 esittämä tv-draama. Sarjaa tehtiin seitsemän tuotantokautta. Suomessa Kaikenkarvaiset ystäväni on nähty viimeksi Ykkösellä vuonna 2006. Herriotin varhaisia vuosia kuvaava draamasarja Nuori James Herriot on esitetty Ykkösellä vuonna 2015.

All Creatures Great and Small. Käsikirjoitus: Ben Vanstone. Tuotanto: Playground Entertainment, Britannia 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.