Hyppää pääsisältöön

Kuolema maalaa taulun – taide-etsivät Pariisin rikosmysteereiden jäljillä ranskalaissarjan kolmannella kaudella

Ranskalaisdekkarin uusin 3. kausi.
Ranskalaissarjan päähenkilöitä ovat taidehistorioitsija Florence Chassagne (Eléonore Gosset-Bernheim) ja poliisi Antoine Verlay (Nicolas Gob). Ranskalaisdekkarin uusin 3. kausi. Kuva: Caroline Dubois/Yle / Gaumont Televison Yle TV1,Kuolema maalaa taulun

TV1 sunnuntaisin 22.11. - 20.12.2020 klo 17.10 - 18.00, Areenassa

Pariisin taidepiireissä rikoksiin kätkeytyy usein syvempiä merkityksiä. Siksi taiteen asiantuntemus on tutkinnassa ratkaisevassa merkityksessä.

Kaksi varsin erilaista persoonaa, haaveileva taidehistorioitsija Florence Chassange (Eléonore Bernheim) ja kärsimätön poliisi Antoine Verlay (Nicolas Gob) ovat tehneet hedelmällistä yhteistyötä ja ratkaisseet jo useita rikoksia.

Florence käy edelleen terapiassa, näkee yhä näkyjä ja juttelee henkimaailmaan siirtyneiden historiallisten hahmojen kanssa. Taidehistorioitsija on oppinut itsestään vielä jotain aivan uutta. Antoine puolestaan alkaa hieman ymmärtää, että maailmassa on muutakin kuin kylmät faktat.

Ranskalaisen jännityssarjan taide-etsivät palaavat ruutuun 3. kauden jakson.
Ranskalaisen jännityssarjan taide-etsivät palaavat ruutuun 3. kauden jakson. Kuva: Gaumont Televison/Yle / Gaumont Televison Yle TV1,Kuolema maalaa taulun

Florence ja Antoine jatkavat yhteistyötä ranskalaisen jännityssarjan Kuolema maalaa taulun (12) kolmannella tuotantokaudella. Luvassa on kaksi rikostarinaa, ja niissä yhdistyvät jälleen taidehistoria ja kekseliäät rikostarinat. Tarinat ovat kaksiosaisia.

Ensimmäisessä tarinassa Florence ja Antoine etsivät oopperan kummitusta. Mitä tapahtui nuorelle balettitanssijalle harjoitussalissa kesken pääsykokeiden? Vaikka Florence kuvittelee omiaan ja puhuu näkymättömille, hänen kaikkia aistejaan tarvitaan kipeästi ennen kuin juttu ratkeaa. Byrokratia vain iskee kapuloita rattaisiin.

Sarjan jälkimmäisessä tarinassa nuori nainen tuo vanhan egyptiläisen rasian tutkittavaksi Louvreen – traagisin seurauksin. Onko muinainen kirous totta? Poliisi saa apua egyptologilta, joka oli Florencen äidin hyvä ystävä.

L'art du crime. Idea ja käsikirjoitus: Angèle Herry-Leclerc ja Pierre-Yves Mora. Tuotanto: Gaumont Television, France Télévisions, Ranska, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.