Vuonna 2014 Flickr-palvelussa alkunsa saanut valokuvien julkaisu jatkuu uudella alustalla. Wikimedia Commons tarjoaa käyttäjilleen muun muassa suomenkielisen käyttöliittymän sekä tarkemman kuvauksen tekijänoikeuksista. Toukokuusta 2021 alkaen Elävä arkisto kokeilee Twitter-tilillään bottia, joka julkaisee kuvista yhden viikottain.
Kuutisen vuotta sitten aloitimme Ylen arkistokuvien julkaisemisen Flickr-palvelussa. Julkaistut kuvat esittelevät Yleisradion historiaa: Tekniikkaa, tekijöitä ja toimitiloja. Ajallisesti valokuvat ulottuvat aina 1920-luvulta 1960-luvulle. Kaikki julkaistut kuvat ovat niin vanhoja, että niiden tekijänoikeudellinen suoja-aika on päättynyt. Valokuvia saa vapaasti käyttää, toki muut lait ja säädökset, kuten yksityisyydensuoja huomioiden.
Flickristä Wikimedia Commonsiin
Vaikka kuvat ovatkin saaneet kuuden vuoden aikana Flickr-palvelussa hyvin katsojia, yhteensä reilut neljä miljoonaa katselukertaa, tuo valokuvien siirto Wikimedia Commons -alustalle käyttäjälle useita etuja vanhaan verrattuna: Palvelun käyttöliittymä on saatavilla myös pienille kielille, kuten suomeksi ja kuvaan liittyvät tekijänoikeudelliset käyttöehdot ovat tarkemmin merkattuja. Lisäksi Wikimedia Commonsissa kuka tahansa pystyy parantamaan kuvien kuvailutietojen laatua. Jos siis kuvan katsoja tietää, kuka on alla olevassa kuvassa keskellä, käyttäjä voi merkitä tiedon itse kaikkien palvelun käyttäjien hyödyksi.

Uusia kuvia
Julkaisupalvelun vaihdon yhteydessä Wikimedia Commonsiin on julkaistu yli 70 uutta kuvaa. Niiden aiheet vaihtelevat aina television pioneeriaikojen tekijöiden esittelyistä maailmantähtien, kuten François Truffaut:n ja Peter Ustinovin Suomen vierailuihin. Kuvista välittyy myös hienosti menneiden aikojen tyylit ja voipa niistä bongata myös, miltä joku tuttu kaupunkinäkymä näytti reilut puoli vuosikymmentä sitten. Täältä pääset käyttämään kuvia Wikimedia Commonsissa.
Twitter-botti
Keväällä 2021 Elävä arkisto kokeilee arkistobottia, joka nostaa joka maanantai yhden kuvista Twitter-tilille. Botti valikoi kuvat ja kuvatekstit, mutta toimitus vastaa aina julkaisupäätöksestä. Seuraa Elävää arkistoa Twitterissä ja anna arkistokuvien yllättää.