Hyppää pääsisältöön

Kirjastotarinoiden ilta – millaisia muistoja sinulla on tuosta suomalaisten rakastamasta palvelusta?

Olli Haapakangas kirjahyllyjen välissä
Olli Haapakangas kirjojen keskellä Olli Haapakangas kirjahyllyjen välissä Kuva: Katriina Radic / Yle Yle Radio Suomi,Olli Haapakangas

Suomi on kirjastojen maa. Britit istuvat pubissa, meikäläinen menee kirjastoon.

Kaupungin pääkirjastot saattaavat olla arkkitehtonisia nähtävyyksiä, kunnankirjastot ja syrjäkylien sivutoimipisteet taas sivistyksen sitkeitä majakoita. Kirjastoon on helppo tulla ja olla, niiden anti on kaikille maksutonta. Kirjastosta mukaan ovat tarttuneet hyvän elämän eväät, ne ovat toimineet ikkunana suureen maailmaan. Lisäksi kirjastot ovat mukavia pistäytymispaikkoja koska niissä on usein maksuton WC.

Samaan aikaan kirjastomaailma on jatkuvassa muutoksessa. Talouskurimus on toki aina iskenyt kirjastoihinkin, mutta painetun sanan ja musiikin siirtyminen nettiin on tämän ajan haasteita. Mihin diginatiivit tarvitsevat kirjaston tuotteita? Kirjastot ovat joutuneet miettimään uusia tapoja palvella asiakkaitaan, ja paljon ne ovat jo muuttuneetkin. Ei 80-luvun kirjastossa voinut lainata kompassia tai porakonetta tai soittaa vaikka rumpuja.

Kerro kirjastotarinasi! Mitä palveluita käytät, mitä ilman et voisi elää? Kerro kirjastolainasta, joka muutti elämäsi! Onko joku asia jota vanhan ajan kirjastoista kaipaat? Voit myös kertoa miltä tuntui kun korona keväällä sulki kirjastot kuukausiksi. Ja jos olet kirjastobongari, kerro ehdottomasti mistä löytyy Suomen hienoin kirjasto!

Kirjastotarinoiden ilta järjestetään Radio Suomessa tiistaina 1.12 klo 18 alkaen. Toimittajana Olli Haapakangas, poistohyllyjen ja yölainojen kuningas.

Täytä lomake.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi