Hyppää pääsisältöön

Elina Pohjola Yle Draaman elokuvatiimin tuottajaksi

Elina Pohjola katsoo kameraan violetinsävyisen taustan edessä.
Elina Pohjola. Elina Pohjola katsoo kameraan violetinsävyisen taustan edessä. Pohjola-filmi,Elina Pohjola

Yle Draaman elokuvatiimin tuottajaksi on valittu Elina Pohjola. Hän aloittaa tehtävässään 1.2.2021 ja työskentelee pitkien näytelmäelokuvien parissa yhdessä tuottaja Piia Nokelaisen kanssa.

Tällä hetkellä Pohjola toimii perustamassaan Citizen Jane Productions -tuotantoyhtiössä osakkaana ja tuottajana. Viimeisen yhdentoista vuoden aikana Pohjola on tuottanut yhtiönsä kautta yli kaksikymmentä nimikettä – lyhyitä ja pitkiä elokuvia, tv-sarjoja, fiktoita, sekä dokumentteja – niin aikuisille, lapsille kuin nuorille.

Yle Draaman elokuvatiimissä Pohjolan vastuulla on pitkien näytelmäelokuvien tarjousten käsittely yhdessä tuottaja Piia Nokelaisen kanssa. Kevään aikana Pohjola ottaa myös tiiminvetäjän vastuun elokuvatiimissä. Tässä roolissa hän osallistuu Ylen elokuvaohjelmiston – lyhytelokuvien, dokumenttielokuvien sekä pitkien näytelmäelokuvien – suunnitteluun Ylen eri kanaville ja Yle Areenaan sekä huolehtii alan kumppaneiden ja sidosryhmien kanssa keskustelusta ja yhteistyöstä.

“Teatterielokuvien rahoitus, tuotanto ja levitys elävät murroksen aikaa. Siksi on erittäin hienoa saada tehtävään elokuvatuotannon huipputekijä. Pohjola hallitsee koko tuotantokaaren elokuvan kehittelystä ja rahoittamisesta tuotannon kautta markkinointiin ja levitykseen”, toteaa Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén.

”Ylen elokuvatiimin merkitys kotimaisen elokuvan kentällä on ollut ja on tulevaisuudessakin kiistaton ja suuri. Tämä tarkoittaa, että Ylellä on myös suuri vastuu vaikuttaa siihen, kenen tarinoita kerrotaan. Yksi missioistani onkin varmistaa, että entistäkin moninaisemmat äänet tulevat tulevaisuudessa kuuluviin”, sanoo Elina Pohjola.

Yle Draaman elokuvatiimi hankkii vuosittain välitysoikeuksia suomalaisten tuotantoyhtiöiden pitkiin elokuviin, lyhytelokuviin ja dokumentteihin. Elokuvahankinnat ovat pääosin ennakko-ostoja ja täydentävät Ylen draamatarjontaa.

Elokuvatiimin pitkien näytelmäelokuvien hankinnasta vastaa tuottaja Piia Nokelainen, lyhytelokuvahankinnasta tuottaja Sari Volanen ja dokumenttielokuvien hankinnasta tuottajat Erkko Lyytinen ja Jenny Westergård. Elokuvatiimin dramaturgina toimii Leena Kemppi ja tiiminvetäjänä 31.3.2021 asti Erkki Astala.