Hyppää pääsisältöön

Hoida jouluvalmistelut ajoissa – paista Ellan maukkaita kalkkunapyöryköitä, joissa maistuvat perinteiset maut

Kalkkuna on hyvä vaihtoehto punaista lihaa välttävälle. Kalkkunan vähärasvainen liha kuivuu herkästi, mutta siitä saa maukasta lisäämällä pyörykkätaikinaan kermaa ja runsaasti mausteita.

Kannattaa paistaa reilu satsi lihapyöryköitä muutama viikko ennen joulua. Pakasta pyörykät sopivissa erissä ja ota niitä sulamaan pitkin joulunpyhiä.

Kokeile kalkkunapyöryköiden lisukkeeksi Ellan monikäyttöistä cumberlandkastiketta, johon tulee viinimarjahyytelöä.

Appelsiinilla ja neilikalla maustetut kalkkunapyörykät

Ainekset:

  • 5 rkl korppujauhoa
  • 1 ½ dl kermaa
  • 800 g kalkkunan jauhelihaa
  • 1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 keltasipuli silputtuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl chilihiutaleita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita ja öljyä paistamiseen
Kalkkunalihapullia paistinpannulla.
Kalkkunalihapullia paistinpannulla. Kuva: Strömsö/YLE lihapyörykät,ruokaohjeet,Strömsö

Tee näin:

Yhdistä korppujauhot ja kerma ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon loput ainekset. Muotoile massasta pieniä pyöryköitä. Paista voissa ja öljyssä.

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: