Kalkkuna on hyvä vaihtoehto punaista lihaa välttävälle. Kalkkunan vähärasvainen liha kuivuu herkästi, mutta siitä saa maukasta lisäämällä pyörykkätaikinaan kermaa ja runsaasti mausteita.
Kannattaa paistaa reilu satsi lihapyöryköitä muutama viikko ennen joulua. Pakasta pyörykät sopivissa erissä ja ota niitä sulamaan pitkin joulunpyhiä.
Kokeile kalkkunapyöryköiden lisukkeeksi Ellan monikäyttöistä cumberlandkastiketta, johon tulee viinimarjahyytelöä.
Appelsiinilla ja neilikalla maustetut kalkkunapyörykät
Ainekset:
- 5 rkl korppujauhoa
- 1 ½ dl kermaa
- 800 g kalkkunan jauhelihaa
- 1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 keltasipuli silputtuna
- 2 kananmunaa
- 2 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- ½ tl chilihiutaleita
- suolaa
- mustapippuria
- voita ja öljyä paistamiseen
Tee näin:
Yhdistä korppujauhot ja kerma ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon loput ainekset. Muotoile massasta pieniä pyöryköitä. Paista voissa ja öljyssä.
Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:
Lisää ohjelmasta
- Somista talvisesti kuivakukilla ja kuivatuilla kasveilla, jotka kestävät koko kauden
- Strömsö esittelee cumberlandkastikkeen – joulupöydän happaman ”yleissoosin”, johon käytetään kotimaista marjahyytelöä
- Vala jouluksi kynttilöitä hiekkaan ja kartonkipurkkeihin
- Tee kuusenoksista kestävä, kutsuva ja hyväntuoksuinen matto portaille
- Lee ja Camilla tekevät lintuhäkkejä vanhoista kakkumuoteista ja metallilangasta – tästä saat vinkkejä koristeisiin, joita on helppo muunnella vuodenajan mukaan
- Helppotekoinen valkokaalimuhennos rapealla juustokuorella – edullista arkiruokaa pikku twistillä