1800-luvulta peräisin oleva värikäs cumberlandkastike sopii hienosti monen jouluruoan, kuten pateen, kinkun, lampaanviulun tai vaikkapa näiden maukkaiden kalkkunapyöryköiden lisukkeeksi.
Kastike tarjotaan kylmänä, ja se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen joulunviettoon ryhtymistä. Pienessä kauniissa lasipurkissa se on mainio joulunajan vieminen.
Cumberlandkastike
Ainekset:
- 1 dl viinimarjahyytelöä tai muuta happamista marjoista tehtyä hyytelöä
- ½ dl portviiniä
- ½ dl punaviiniä
- 1 tl karkeaa dijon-sinappia
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 maustemitallinen cayennenpippuria
- hyppysellinen suolaa
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 (luomu)appelsiinin suikaloitu kuori ja mehu
- 2 rkl sitruunamehua
Tee näin:
- Laita viinimarjahyytelö, portviini, punaviini, dijon-sinappi ja mausteet kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
- Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan, lisää se joukkoon ja anna kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon appelsiinin kuorisuikaleet ja mehu sekä sitruunamehu. Anna jäähtyä.
Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:
Lisää ohjelmasta
- Somista talvisesti kuivakukilla ja kuivatuilla kasveilla, jotka kestävät koko kauden
- Hoida jouluvalmistelut ajoissa – paista Ellan maukkaita kalkkunapyöryköitä, joissa maistuvat perinteiset maut
- Vala jouluksi kynttilöitä hiekkaan ja kartonkipurkkeihin
- Tee kuusenoksista kestävä, kutsuva ja hyväntuoksuinen matto portaille
- Lee ja Camilla tekevät lintuhäkkejä vanhoista kakkumuoteista ja metallilangasta – tästä saat vinkkejä koristeisiin, joita on helppo muunnella vuodenajan mukaan
- Helppotekoinen valkokaalimuhennos rapealla juustokuorella – edullista arkiruokaa pikku twistillä