Hyppää pääsisältöön

Strömsö esittelee cumberlandkastikkeen – joulupöydän happaman ”yleissoosin”, johon käytetään kotimaista marjahyytelöä

Lasipurkillinen valmista cumberlandkastiketta pöydällä
Lasipurkillinen valmista cumberlandkastiketta pöydällä Kuva: Strömsö/YLE Kermakastike,ruokaohjeet,Strömsö

1800-luvulta peräisin oleva värikäs cumberlandkastike sopii hienosti monen jouluruoan, kuten pateen, kinkun, lampaanviulun tai vaikkapa näiden maukkaiden kalkkunapyöryköiden lisukkeeksi.

Kastike tarjotaan kylmänä, ja se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen joulunviettoon ryhtymistä. Pienessä kauniissa lasipurkissa se on mainio joulunajan vieminen.

Cumberlandkastike

Ainekset:

  • 1 dl viinimarjahyytelöä tai muuta happamista marjoista tehtyä hyytelöä
  • ½ dl portviiniä
  • ½ dl punaviiniä
  • 1 tl karkeaa dijon-sinappia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 maustemitallinen cayennenpippuria
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 (luomu)appelsiinin suikaloitu kuori ja mehu
  • 2 rkl sitruunamehua
Mausteita ja sitrushedelmiä pöydällä
Mausteita ja sitrushedelmiä pöydällä Kuva: Strömsö/YLE mausteet,ruokaohjeet,Strömsö

Tee näin:

  1. Laita viinimarjahyytelö, portviini, punaviini, dijon-sinappi ja mausteet kattilaan.
  2. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  3. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan, lisää se joukkoon ja anna kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon appelsiinin kuorisuikaleet ja mehu sekä sitruunamehu. Anna jäähtyä.

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: