Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosta tehdään nyt uudessa lavasteessa

Pikku Kakkosen uusi lavaste
Pikku Kakkosta kuvataan uudessa lavasteessa. Pikku Kakkosen uusi lavaste Kuva: Pikku Kakkonen / Yle Pikku Kakkonen,lavasteet

Pikku Kakkonen innostaa lasta leikkiin, havaintojen tekoon, omaan ajatteluun ja tarjoaa impulsseja mielikuvitukselle. Uuden lavasteen vinkeä muotokieli ja pehmeät pinnat rakentavat oivallisen tilan hauskojen ohjelmien tekemiselle.

Pikku Kakkosta kuvataan uudessa lavasteessa. Yle Mediapoliksen studiolle, L2:lle, nousseessa maailmassa on jotakin tuttua ja silti paljon paljon uutta. Joulukuun ensimmäisenä päivänä televisiossa nähtävässä lavasteessa on selkeä Pikku Kakkosen muotokieli ja leikittelevä ote. Lavasteessa on entistä enemmän väriä ja erilaisia pintamateriaaleja. Kaikki elementit ovat muodoiltaan orgaanisia ja luonnon elementit ovat graafisesti tyyliteltyjä ja hieman sadunomaisia.

Kaikessa suunnittelussa ja toteutuksessa on otettu huomioon Pikku Kakkosen visuaalinen tyyli, joka on selkeä, oivaltava ja iloinen. Pikku Kakkosessa leikitellään geometrialla, epäsymmetrisellä asettelulla ja suositaan käsin muotoilua.

Pikku Kakkosen lavastetta on haluttu kehittää toiminnalliseen ja monikäyttöiseen suuntaan sekä luoda vaihtelua ilmeikkäillä muodoilla, väreillä ja materiaaleilla. Suunnittelun lähtökohtana oli kolmiulotteinen maailma, jossa voi kulkea lavaste-elementtien seassa. Tavoitteena oli tuoda ripaus salaperäisyyttä ja yllätyksellisyyttä valoisaan ja iloiseen ilmeeseen. Lavasteen täytyy myös kestää aikaa, niin visuaalisesti kuin konkreettisestikin, sillä se joutuu kovalle käytölle tulevina vuosina. Lavasteessa on käytetty mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja kangasta. Huonekaluja ja rekvisiittaa hankittaessa on suosittu kotimaista suunnittelua ja osaamista.

Lavastuksen on suunnitellut Sanna-Mari Pirkola. Pirkola on freelance-lavastaja, joka on tehnyt lavasteen ideointia yhdessä lastenohjelmien AD:n Elli Murtosen kanssa. Lavasterakennuksesta on vastannut lavastemestari Ritva Lindfors. Hänen ohjauksessaan lavasteen elementit, kuten seinät, pöydät ja puut on valmistettu Ylen lavastepajassa. Kaikki puupinnat on maalamossa maalannut Pikku Kakkosen värikartan mukaisilla värillä Outi Nevalainen ja tuhannet, tarkat tikit kangaspintaisiin puihin on tehnyt verhoilija Jenni Verho.

Lavaste on nähtävissä 1.12.2020 alkaen Pikku Kakkosen iltalähetyksissä.