Hyppää pääsisältöön

Viimeinen tango Halifaxissa – Celian ja Alanin arki saa uusia kierroksia brittisarjan viidennellä kaudella

Ihastuttavan Celian ja Alanin tarina jatkuu draamasarjan viidennellä kaudella.
Celia (Anne Reid) ja Alan (Derek Jacobi) kohtaavat elämässään uusia käänteitä. Ihastuttavan Celian ja Alanin tarina jatkuu draamasarjan viidennellä kaudella. Kuva: Lookout Point Yle TV1,Anne Reid,Derek Jacobi,viimeinen tango halifaxissa

TV1 perjantaisin 11. - 18.12.2020 ja 1. - 8.1.2021 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

Kypsällä iällä toisensa uudelleen löytäneet, nuoruuden rakastavaiset Celia (Anne Reid) ja Alan (Derek Jacobi) ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta. Vieläkö rakkaus jaksaa kukkia vai onko arki vaatinut veronsa?

Ainakin Alan huomaa kaipaavansa jotain mielekästä tekemistä. Celia puolestaan voisi sisustaa kotia uudestaan vaikka loputtomasti. Kun Alan ilmaisee halunsa hakea osa-aikatyötä ostoskeskuksen kassana, vaimolta ei löydy ymmärryksen ripettäkään – eiväthän he rahaa tarvitse!

Mutta yksinäisille ja vanhuksille voi myyjä olla päivän ainoa ihmiskontakti, Alan järkeilee. Ikäkään ei olisi este, sillä kaupassa on töissä Alania vanhempikin, 85-vuotias!

Celialla ja Alanilla on molemmilla oma perheensä, joita on sovitettu yksiin jo kauan. Nyt samaan settiin saadaan jokunen uusi muuttuja. Alanin Ted-veli (Timothy West) Uudesta-Seelannista ilmaantuu yhtäkkiä maisemiin – mies on selityksen velkaa.

Brittisarja seuraa 5. kaudella värikkään perheen elämää.
Caroline (Sarah Lancashire) ja Gillian (Nicola Walker) kipuilevat omien perhehuoliensa kanssa. Brittisarja seuraa 5. kaudella värikkään perheen elämää. Kuva: Matt Squire / BBC Yle TV1,Sarah Lancashire,Nicola Walker,viimeinen tango halifaxissa

Kuinka paljon Celian ja Alanin pitää joustaa, jotta perherauha säilyy, paitsi puolison, myös aikuisten lasten perheiden kanssa.

Celian tytär Caroline (Sarah Lancashire) myhäilee salaperäisen muikeasti. Onko hän rakastunut – jälleen kerran? Alanin tytär Gillian (Nicola Walker) pyörittää remonttia kaipaavaa maatilaansa, kipuilee rahahuolien kanssa ja kuuntelee isänsä parisuhdehuokailua.

Bafta-palkittu draamasarja Viimeinen tango Halifaxissa (7) seuraa eloisan perheen elämää viidennen kauden neljässä jaksossa. Lämminhenkisen brittisarjan on käsikirjoittanut Baftalla palkittu Sally Wainwright, joka on tuttu muun muassa menestyssarjoista Happy Valley ja Scott & Bailey.

Viidennen kauden ohjannut walesilainen Gareth Bryn on tehnyt myös rikossarjoja Line Of Duty, Syrjäinen maa ja Varjojen maa

Draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät Tony Gardner, Ronni Ancona, Josh Bolt, Katherine Rose Morley, Paul Copley, Louis Creatorex, Lu Corfield, Felix Johnson ja Tony Mooney.

Last Tango in Halifax. Tuotanto: BBC/Red Production Company, 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.