Soivassa joulukalenterissa esittäytyvät parhaat suomalaiset taiteilijat Yleisradion musiikkiarkistosta. Neljännessä luukussa esiintyjiä on yhden sijaan neljä ja heidän myötään kaikki vuodenajat, ole hyvä!
Toivo Kuula ehti säveltää vain parisenkymmentä yksinlaulua. Ne ovat osoittautuneet tavattoman elinvoimaiseksi musiikiksi, jonka pariin laulajat aivan nuorinta polvea myöten usein hakeutuvat. Säveltäjä onnistui myös runoilijavalinnoissa, joihin kuuluivat muun muassa Eino Leino ja V.A. Koskenniemi.
Kuulan laulut ovat perusluonteeltaan raskasmielisiä ja joskus uhmakkaan pateettisia. Samoja piirteitä löytyy myös Syystunnelmasta. Tämän nuoruudentyönsä Kuula sävelsi 20 vuoden ikäisenä. Pysyvään käyttöön jäänyttä Syystunnelmaa pidetään säveltäjän ensimmäisenä kypsänä yksinlauluna.

Syntyperältään karjalainen Jaakko Ryhänen tunnetaan vilkkaana ja ulospäin suuntautuneena laulajana, mutta hienona taiteilijana hän osaa heittäytyä myös tummanpuhuvaan pohjalaiseen tunnemaailmaan. Äänite on vuodelta 1990 ja pianistina on Pentti Kotiranta.
Pohjoista eksotiikkaa sävelin
Säveltäjä Sulho Ranta muistetaan parhaiten joululaulusta Taas kaikki kauniit muistot, jonka esitys radiossa aattopäivänä joulurauhan julistuksen jälkeen on virittänyt suomalaisia joulun tunnelmaan jo yli puolen vuosisadan ajan.
Rannan varsin runsas muu sävellystuotanto on jäänyt lähes kokonaan unohduksiin. 1920-luvulla säveltäjä kuului radikaalin musiikkisuuntauksen puolestapuhujiin, mutta kääntyi myöhemmin uusklassismin ja kansanomaisen ilmaisun suuntaan.
Kolmiosainen orkesterisarja Kainuun kuvia vuodelta 1933 on vahvasti kansallisromanttisessa hengessä sävelletty kolmiosainen teos, jonka päätösosa on reipashenkinen Poronkellopolska. Radion sinfoniaorkesteria johtaa John Storgårds. Äänite on vuodelta 1990.
Toukokuun yö
Tapani Valsta (1921–2010) kuului suomalaisen piano- ja urkutaiteen voimahahmoihin vuosikymmenien ajan. 1950-luvulta aina 80-luvulle saakka hän toimi sekä Helsingin tuomiokirkon pääurkurina että Sibelius-Akatemiassa pianonsoiton opettajana ja myöhemmin professorina. Oma lukunsa oli konserttitoiminta solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina.

Radion kuuntelijoille Tapani Valstan nimi on vuosien kuluessa tullut perin tutuksi toiselle sadalle nousevien äänitteiden ansiosta. Erityisen mieluusti Valsta äänitti pianistisäveltäjä Selim Palmgrenin tuotantoa, jonka suosituimpia teoksia on keväisen tunnelmallinen Toukokuun yö. Äänite on vuodelta 1957.
Kezäpäiväne Karjalan mäjel
Kukapa ei tuntisi Gabriel Linsénin tuttua laulua Kesäpäivä Kangasalla. Moni on varmaankin ihmetellyt, kun on kuullut radiosta saman laulun eri sanoin esitettynä. Kyse on ollut Karjalankielisestä käännöksestä Kezäpäiväne Karjalan mäjel, jonka Iivo Härkönen laati 1920-luvulla julkaisuun nimeltä Nouseva heimo.
Baritoni Jaakko Kortekangas oli kuullut iäkkään isotätinsä laulamana tätä versiota ja tilasi Hannu Bisteriltä laulusta sovituksen omaan käyttöönsä. Samaan yhteyteen liitettiin viisi muuta karjalankielistä laulua.
Vuosien mittaan Kortekankaan esitys Linsénin laulusta on saavuttanut suuren suosion ja sitä pyydetään toistuvasti soitettavaksi erilaisissa radion toivekonserteissa. Pianistina vuonna 2001 tehdyllä äänitteellä on Ilkka Paananen.
Soivan joulukalenterin laatija Veikko Ylikojola tunnetaan pitkän työuran tehneenä Yleisradion klassisen musiikin toimittajana. Vuonna 2010 eläköitynyt Ylikojola hyödynsi työurallaan erityisesti vankkaa laulumusiikin tuntemustaan. Veikko Ylikojolan kokoama Soiva joulukalenteri ilmestyi 2011. Sen punaisena lankana esitellään 24 suomalaista laatulaulajaa 50-luvulta lähtien.