Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Linnan juhlien tuotannossa turvallisuus on etusijalla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Ilkka-Pohjalaiseen 3.12.2020.

Risto Holtin mielipidekirjoituksessa Ilkka-Pohjalaisessa (3.12.) nousee esiin huoli koronaturvallisuudesta Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmistossa.

Meille on tärkeää, että Suomen juhlapäivää voidaan viettää tässä tautitilanteessa ennen kaikkea turvallisesti. Olemme halunneet jo etukäteen viestiä, että kaikki suomalaiset ovat kutsuttuja juhlapäivän viettoon kotisohvilla sunnuntaina, mutta tällä kertaa juhlitaan vain oman lähipiirin kanssa, ei vieraiden keskellä. Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmisto on suunniteltu siten, että katsottavaa riittää koko illaksi aina klo 17.10 alkavasta Kohti Linnan juhlia -lähetyksestä Linnan juhlien kautta Linnan jatkoille asti.

Linnan juhlat -lähetyksen tuotannossa noudatetaan vallitsevien viranomaissuositusten ja -rajoitusten lisäksi myös Ylen ja tasavallan presidentin kanslian omia korona-ohjeistuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Presidentinlinnassa työskennellään hajautetusti eri puolilla rakennusta sekä huolehditaan korostetusti turvaetäisyyksistä ja suojauskäytännöistä. Varotoimenpiteisiin kuuluu lisäksi Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä työskentelevien laaja koronatestaus. Kohti Linnan juhlia- ja Linnan jatkot -lähetykset tehdään studiotuotantoina, ja niissä noudatetaan tarkasti samoja suosituksia ja ohjeistuksia.

Ylen henkilökunta käyttää kasvomaskeja kaikissa itsenäisyyspäivän tuotannoissa. Näkyessään televisiokuvassa Ylen juontajilla ja esiintyjillä ei ole maskeja, mutta tuolloin noudatetaan tarvittavia turvavälejä.

Asta Kujala
Ylen tapahtumapäällikkö