Hyppää pääsisältöön

Pänniikö korona? Päästele höyryt ulos lahjoittamalla puhettasi – samalla autat suomenkielisen tekoälyn kehittämisessä!

Nainen maski päässä kalterien takana
Nainen maski päässä kalterien takana Kuva: Pexels / Nandhu Kumar Lahjoita puhetta

Korona pisti maailman uuteen järjestykseen, ja moni meistä on joutunut opettelemaan uudenlaista arkea.

Se voi välillä turhauttaa ja vihastuttaakin. Mutta vielä on pakko jaksaa! Kyllä me tästä selvitään.

Nyt pääset purkamaan koronan aiheuttamia tunteitasi Lahjoita puhetta -kampanjan puheenlahjoituskoneeseen! Siellä on juuri tähän tarpeeseen suunniteltu Kirottu korona -aihe, jossa asiaa saa ruotia perusteellisesti erilaisten puhetehtävien kautta.

Sinun ei tarvitse varoa sanojasi, sillä lahjoitus tehdään anonyymisti. Lahjoituksia voivat kuunnella ainoastaan kielentutkijat ja tekoälykehittäjät. Anna siis palaa!

Ja saa sinne kertoa myös onnen hetkistä, sillä niitäkin koronarajoitusten aiheuttama uusi olemisen tapa on joillekin tuonut tullessaan.

Ja jos korona jostain syystä tulee jo korvista ulos, puheenlahjoituskoneesta löytyy paljon muitakin teemoja!

Voit puhua kodissasi ja lähelläsi olevista asioista, eläimistä, säästä tai uppoutua urheiluun. Valitse aihe, niin lahjoitustyökalu ohjaa sinua eteenpäin tehtävä kerrallaan. Puhetta voit lahjoittaa tästä.

Talvinen maisema, jossa kännykän ruudussa näkyy sääennustejuttu
Talvinen maisema, jossa kännykän ruudussa näkyy sääennustejuttu Kuva: Maxim Potkin, Unsplash / Annukka Palmén-Väisänen Lahjoita puhetta

Lahjoita puhetta -kampanjassa kerätään vapaasti puhuttua suomen kieltä, jotta tekoäly ja puheentunnistuspalvelut ymmärtäisivät tulevaisuudessa paremmin suomea ja meidän kaikkien arki olisi helpompaa.

Puhetta tarvitaan kaikenlaisilta ja -ikäisiltä puhujilta. Nyt koossa on yli 3 000 tuntia, mutta lisää tarvitaan, jotta saamme tulevaisuudessa laadukkaita palveluita omalla ja rikkaalla suomen kielellämme! Puhepankki on myös arvokas aineisto kielentutkijoille.

Tule lahjoittamaan ja auta tutkijoita ja sovelluskehittäjiä tekemään parempia tekoäly- ja puheentunnistuspalveluita. Opetetaan yhdessä tekoäly ymmärtämään suomea!

Lahjoita puhetta tästä! Lisää tietoa kampanjasta löydät täältä!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua