Hyppää pääsisältöön

Yle hankki oikeudet jalkapallon naisten MM-kisoihin 2023

USA:s damlandslag lyfter VM-pokalen.
Vuonna 2019 maailmanmestaruuden voitti USA. USA:s damlandslag lyfter VM-pokalen. Kuva: Ian Langsdon/EPA FIFAn jalkapallon naisten MM 2019,Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkue

Viime vuoden MM-kisat nousivat ainutlaatuiseksi ilmiöksi maailmalla ja Suomessa. Tarina jatkuu Ylen kanavilla tulevissa arvokisoissa.

Yle ja Fifa ovat solmineet sopimuksen vuoden 2023 jalkapallon naisten MM-kisojen näyttämisestä Ylellä. FIFA Women’s World Cup 2023 -turnaus järjestetään Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Yle näytti jalkapallon naisten MM-kisat myös vuonna 2019. Tuolloin Ylen kisalähetykset palkittiin Kultaisella Venlalla.

"Viime vuoden MM-kisat Ranskassa nousivat valtaisaksi ilmiöksi maailmanlaajuisesti ja synnyttivät Megan Rapinoen kaltaisia megatähtiä. Myös Suomessa tapahtui kisojen aikana huomattava muutos asenteissa ja katsojaluvuissa. Tarjosimme naisten MM-kisat miesten arvokisoista tutulla tavalla ja saimme runsaasti kiittävää palautetta. On hienoa päästä tarjoamaan suomalaisille jatkossakin suuria elämyksiä ja nuorille jalkapalloilijoille esikuvia", Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kertoo.

Vuoden 2023 MM-turnaus on joukkue- ja ottelumäärältään isompi kuin aiemmat jalkapallon naisten MM-turnaukset. Mukana on 32 joukkuetta ja otteluita pelataan yhteensä 64. Vuoden 2019 MM-turnauksessa joukkueita oli 24 ja otteluita 54.

“Pitkäaikainen kumppanimme FIFA arvostaa hyvin korkealle sitä näkyvää roolia, jonka Yle on ottanut naisten jalkapallon arvostuksen nostamisessa. Otamme tätä roolia mielellämme myös jatkossa”, Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoo.

Ylellä on oikeudet myös jalkapallon naisten EM-kisoihin kesällä 2022. Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit johtaa omaa EM-karsintalohkoaan ja on jo varmistanut vähintään jatkokarsintapaikan. Suomen EM-karsinnat jatkuvat näillä näkymin helmikuussa.

Lähivuosina Ylen kanavilla nähdään varsinainen jalkapallon arvokisaputki. Ylellä on oikeudet myös jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin vuosina 2021, 2024 ja 2028 sekä MM-lopputurnaukseen vuonna 2022.

  • Yle on humanistien ykkönen

    IT-alan opiskelijoille Yle on media-alan ihannetyönantaja.

    Yle on humanististen alojen ihannetyönantaja. Myös IT-alan opiskelijoiden keskuudessa Yleä pidetään ihanteellisimpana työnantajana mediatoimialalla.

  • Reeta Kivihalme Ylen ajankohtaistoimituksen päälliköksi

    Kivihalme aloittaa tehtävässä toukokuun lopussa.

    Ylen ajankohtaistoimituksen päälliköksi on nimitetty Reeta Kivihalme. Hän aloittaa tehtävässä toukokuun lopussa, kun nykyinen päällikkö Riitta Pihlajamäki jää eläkkeelle.