Hyppää pääsisältöön

Kriminalisti – tinkimätön rikostutkija penkoo uusia juttuja saksalaissarjan 14. kaudella

Christian Berkel näyttelee pääroolia Kriminalistin 14. kaudella.
Näyttelijä Christian Berkel jatkaa ylikomisario Schumannin roolissa. Christian Berkel näyttelee pääroolia Kriminalistin 14. kaudella. Kuva: ZDF / Richard Hübner Yle TV1,Christian Berkel,kriminalisti

TV1 sunnuntaisin 20.12.2020 ja 10.1. - 14.2.2021 klo 19.30 - 20.30, Areenassa

Kokenut rikostutkija, ylikomisario Bruno Schumann luottaa arviointikykyynsä ja ihmistuntemukseen. Berliinin miljoonakaupungissa poliisi tarvitsee myös nopeaa, mutta viileän harkitsevaa otetta.

Schumann jatkaa tutkimuksiaan saksalaisen rikossarjan Kriminalisti (12) uusissa 14. kauden tarinoissa. Pääroolissa nähdään tuttu Christian Berkel, joka on näytellyt tinkimätöntä ylikomisariota sarjan alusta saakka.

Ylikomisarion apuna henkirikoskiemuroita selvittävät tutut rikoskomisariot Verena Kleinefeldt (Johanna Polley), Jan Michalski (Timo Jacobs) ja Inge Tschernay (Antonia Holfelder) sekä oikeuslääkäri Hildebrandt (Nils Nelleßen).

Uuden kauden seitsemässä tarinassa tutkitaan muun muassa nuoren miehen kohtaloa. Schumann löytää uhrin taustalta erikoisen katoamisen, ja muuan toinen on kokenut vastaavaa. Onko näillä kahdella tapauksella jokin yhteys?

Kattohuoneistosta löydetään puolestaan nippu väärennettyä rahaa ja raskaustesti. Poliisi saa rikoksen uhrin omaiselta vihjeen tekijästä, mutta onko henkilöllä mitään tekemistä jutun kanssa.

Saksalaissarjan 15. kausi on tulossa Ykkösen ohjelmistoon myöhemmin.

Der Kriminalist. Tuotanto: ZDF, Saksa, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.