Hyppää pääsisältöön

Yhdistynyt kuningaskunta – tositapahtumiin perustuva elokuva kansainvälisestä rakkaudesta

Brittiläinen elokuva kertoo prinssin ja konttoristin rakkaustarinan.
Brittiläinen elokuva kertoo Ruth Williamsin (Rosamund Pike) ja prinssi Seretse Khaman (David Oyelowo) rakkaustarinan. Brittiläinen elokuva kertoo prinssin ja konttoristin rakkaustarinan. Kuva: Pathe UK Yle TV1,Yhdistynyt kuningaskunta

TV1 tiistaina 15.12.2020 klo 22.00 - 23.50, Areenassa

Siskonsa maanittelema Ruth (Rosamund Pike) lähtee vastahakoisena juhlimaan. Savuisessa, jazz-musiikin täyttämässä huoneessa hän huomaa salskean lakiopiskelijan, Seretse Khaman (David Oyelowo).

Kipinät lentelevät, kun toisiinsa tutustuneet nuoret juttelevat, tanssivat ja rakastuvat. Heidän suhteensa ei kuitenkaan ole ongelmaton.

1940-luvun Lontoossa tummaihoisen miehen ja valkoihoisen naisen romanssi herättää pahennusta. Seretseä painaa lisäksi raskas vastuu. Nuorukainen on brittiläiseen imperiumiin kuuluvan Betšuanamaan kruununprinssi.

Asiat mutkistuvat, kun hallitsijan velvollisuudet kutsuvat Seretseä. Vanhempien ja valtioiden vastustuksesta huolimatta nuoret, prinssi ja brittiläinen konttoristi, päättävät kuunnella sydäntään ja menevät naimisiin. Avioliitto johtaa kansainväliseen selkkaukseen, ja se liitetään kamppailuun afrikkalaisvaltion luonnonvaroista.

Tosipohjainen, romanttinen draamaelokuva Yhdistynyt kuningaskunta (12) kertoo Botswanan ensimmäisen presidentin Seretse Khaman ja hänen vaimonsa Ruth Williams Khaman tarinan. Betšuanamaa itsenäistyi nimellä Botswana vuonna 1966, ja sen johtoon nousi itsenäisyysliikkeen keskushahmo ja päällikkösuvun perillinen Seretse Khama.

Elokuvan muissa rooleissa näyttelevät Jack Davenport, Tom Felton, Laura Carmichael, Jack Lowden ja Nicholas Lyndhurst.

A United Kingdom. Ohjaus: Amma Asante. Käsikirjoitus: Guy Hibbert. Tuotanto: Iso-Britannia, 2016.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.