Hyppää pääsisältöön

Ylen kanavilta löydät monta tapaa viettää joulunaikaa - paljon elokuvia, musiikkia, draamaa ja yhteisiä juhlia

Juontaja Susanna Laine studioon lavastetussa lumisateessa.
Susanna Laine juontaa jouluaaton suoraa Kuusijuhla-lähetystä. Juontaja Susanna Laine studioon lavastetussa lumisateessa. Kuva: Anne Hämäläinen Susanna Laine,Kuusijuhla

Joulua ja uuttavuotta juhlitaan tänä vuonna poikkeusoloissa. Yle luo ohjelmistollaan juhlan tuntua ja tuo kotisohville iloa, lämpöä ja läsnäoloa, sekä paljon katsottavaa ja kuunneltavaa!

Jouluaatto ja uusivuosi yhdessä poikkeusoloissa

Kuusijuhla

24.12. Yle TV1 ja Yle Areena
Kuusijuhla välittää katsojien jouluterveiset ja jouluiset kuvat koko Suomeen! Kuusijuhlan studiossa tonttuilevat Susanna Laine ja Saara Aalto. Luvassa on upeaa joulumusiikkia ja todellista joulun tunnelmaa, jouluvieraita unohtamatta. Kuusijuhlan suoraa lähetystä nähdään joulurauhan julistuksen jälkeen aina iltayhdeksään saakka. Joulun taikaa levitetään ympäri Suomen, sillä Kuusijuhlan tontut liikkuvat aattona Lapista Itä-Suomeen ja Turusta Pohjanmaalle.

Jouluaaton ilmasilta

24.12. Yle Radio Suomi klo 17.00–22.00
Joulutervehdykset tarinoineen värittävät jouluillan lumoa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Yle Radio Suomen perinteisen jouluillan lähetyksen juontavat Paula Jokimies ja Matti Ylönen. Voit lähettää tervehdyksesi WhatsApp-viestillä numeroon +358 40 14 55 666.

Vuosi vaihtuu

31.12. Yle TV1 ja Yle Areena
Upeaa musiikkia, loistavia solisteja ja kuplivaa tunnelmaa. Miltä näyttää Helsingin uusivuosi? Millaisissa fiiliksissä vuosi vaihtuu muualla Suomessa? Entä maailmalla? Tule mukaan viettämään uudenvuodenaattoa Emma Karasjoen ja Gogi Mavromichalisin seurassa. Nostetaan kimpassa maljat uudelle, paremmalle vuodelle. Juhlan jatkoilla, vuoden 2021 ensimmäisellä tunnilla, pistetään bileet pystyyn, kun DJ Parta-Matti tanssittaa ysäritunnelmissa.

Kuusijuhla ohjelman juontajat Susanna Laine ja Saara Aalto.
Kuusijuhlassa nähdään Susanna Laine ja Saara Aalto Kuusijuhla ohjelman juontajat Susanna Laine ja Saara Aalto. Kuva: Anne Hämäläinen / Ville Paul Paasimaa / Heidi Grönroos Kuusijuhla,Susanna Laine,Saara Aalto
Constantinos Mavromichalis ja Emma Karasjoki juontavat uuden vuoden lähetyksen.
Vuosi vaihtuu -lähetystä juontavat Emma Karasjoki ja Gogi Mavromichalis Constantinos Mavromichalis ja Emma Karasjoki juontavat uuden vuoden lähetyksen. Kuva: Jukka Lintinen / Yle uusivuosi,Constantinos Mavromichalis,Emma Karasjoki

Monenlaista musiikkia jouluun!

Diandran ja Aarnen kauneimmat joululaulut

23.12. Yle TV1 ja Yle Areena
Nokialla Knuutilan kartanon hämärtyvässä illassa Diandra Flores ja Aarne Pelkonen tulkitsevat joulun kauneimpia lauluja. Illan solistit ja Ella Kanninen johdattelevat katsojat joulun rauhaan. Diandraa ja Aarnea säestää Milla Viljamaan johtama 8-henkinen jouluinen juhlaorkesteri.

Laulajat Diandra ja Aarne Pelkonen sekä juontaja Ella Kanninen jouluisessa kuvassa.
Diandran ja Aarnen kauneimmat joululaulut Laulajat Diandra ja Aarne Pelkonen sekä juontaja Ella Kanninen jouluisessa kuvassa. Kuva: Jyrki Valkama / Yle Diandra,Ella Kanninen,Aarne Pelkonen

Kareisen ja Womman jouluspesiaali!

24.12.–26.12. YleX
Joulunpyhinä YleX:llä perinteinen Kareisen ja Womman jouluspesiaali! Kaksi jouluun hyvin ristiriitaisesti suhtautuvaa tonttua pitää seuraa radiossa joulunpyhien ajan.

Elämäni Biisi: Jouluspesiaali

26.12. Yle TV1 ja Yle Areena
Elämäni Biisi palaa tuomaan jouluntunnelmaa joulun ekstrajaksolla. Tällä kertaa ohjelman omat tähtiartistit Diandra, Pepe Willberg, Jarkko Ahola, Irina ja Kasmir istuvat vieraiden penkeillä. Heidän joulumuistoihinsa liittyviä joululauluja esittävät vierailevat artistit Laura Voutilainen, Waltteri Torikka, Samuli Edelmann ja Jepa Lambert. Erikoisjakson juontaa tuttuun tapaan Katja Ståhl.

Samuli Edelmann, Vesa-Matti Loiri, Waltteri Torikka, Laura Voutilainen ja Jepa Lambert Elämäni biisi -ohjelman joulujaksossa.
Elämäni Biisi: Jouluspesiaali Samuli Edelmann, Vesa-Matti Loiri, Waltteri Torikka, Laura Voutilainen ja Jepa Lambert Elämäni biisi -ohjelman joulujaksossa. Kuva: Atte Malaska / Yellow Film Tv Oy Elämäni Biisi

Radio Sami Yaffa

28.12.–6.1. Yle Radio Suomi ja Yle Areena
Sami Yaffa viihdyttää ja musiikkisivistää Yle Areenan ja Yle Radio Suomen kuulijoita 10-osaisessa ohjelmasarjassaan. Hanoi Rocksin basistina tunnetuksi tullut muusikko ylittää genrerajat ja valitsee rockin ja punkin lisäsi levylautaselleen kuultavaa reggaesta intialaiseen musiikkiin. 40 vuotta rundilla varmistavat, että tarinoita Yaffalla piisaa!

Mies (Sami Yaffa) kaiuttimien ja musiikkisoittimien keskellä.
Radio Sami Yaffa Mies (Sami Yaffa) kaiuttimien ja musiikkisoittimien keskellä. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Sam Yaffa,Radio Sami Yaffa

Lahjapaketteja moneen makuun

Areena toiveita täynnä

Yle Areenan ohjelmatarjonta on runsas kuin pukinkontti! Areenasta löydät sarjoja, huumoria, elokuvia, realitya ja koko perheen joulutunnelmaa.

Miljoonayleisöjä keränneet Yle Radio Suomen ja Yle Areenan musiikkidraamat palaavat suomirockin ja popin historiasta kiinnostuneiden kuultavaksi Yle Areenaan. Joulukuun lahjapakettiin kuuluvat sarjat Kaikki huutaa Dingo!, Kikka - tarina tähdestä, Itkisitkö onnesta? Tarina Gösta Sundqvistista ja Juicen Taivaallinen Aulabaari. Kaikki sarjat kuullaan myös Yle Puheen ohjelmistossa joulu- ja tammikuun aikana.

Kuvass Juice, Kikka, Nipa Neumann ja Gösta Sundkvist.
Kuvass Juice, Kikka, Nipa Neumann ja Gösta Sundkvist. Kikka,Dingo,Gösta Sundqvist,Juice Leskinen

Kotimaisten elokuvien paketti

15.12. Yle Areena
Tuhti paketti kotimaisten elokuvien parhaimmistoa löytyy Areenasta ja nähdään myös tv-kanavilla joulunaikaan.

Mies ja nainen (näyttelijät Oona Airola ja Konsta Laakso) suutelevat, ympärillä tulenkipinöitä.
Oma maa Mies ja nainen (näyttelijät Oona Airola ja Konsta Laakso) suutelevat, ympärillä tulenkipinöitä. Kuva: Solar Films Oma maa

Paketin helmenä nähdään vuoden 2018 toiseksi katsotuin kotimainen Markku Pölösen Oma maa. Elokuvassa Annin ja Veikon rakkaus joutuu koetukselle, kun he lähtevät sodan jälkeen Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaaa. Oona Airola sai Jussin elokuvan parhaasta naispääosasta. Mika Kaurismäen Mestari Cheng on erilaisuuden kohtaamisesta kertova draamakomedia, jossa kiinalainen mestarikokki löytää lappilaisesta kylästä yllättäviä ymmärtäjiä keittotaidoilleen, ystäviä – ja rakkauden.

Kotimaisten elokuvien paketti: Oma maa (tv-esitys 26.12.), Mestari Cheng (tv-esitys 19.12.), Hölmö nuori sydän (tv-esitys 25.12.), Iron Sky The Coming Race (tv-esitys 1.1.), Pieniä, suuria valheita (tv-esitys 2.1.), Diva of Finland (tv-esitys 18.12.), Joulumaa (tv-esitys 24.12.). Elokuvapakettiin kuuluu myös The Guardian Angel - Suojelusenkeli.

Joulumaa-elokuvan päärooleissa näyttelevät Milka Alroth ja Martti Suosalo.
Joulumaa Joulumaa-elokuvan päärooleissa näyttelevät Milka Alroth ja Martti Suosalo. Kuva: Sami Kuokkanen / Helsinki-filmi Yle TV1,Milka Ahlroth,Martti Suosalo,Joulumaa
Kaksi nuorta naista (näyttelijät Linda Manelius ja Suvi-Tuuli Teerinkoski) kävelevät talvisessa maisemassa, toisella aurinkolasit.
Diva of Finland Kaksi nuorta naista (näyttelijät Linda Manelius ja Suvi-Tuuli Teerinkoski) kävelevät talvisessa maisemassa, toisella aurinkolasit. Kuva: Inkeri Jäntti / Silva Mysterium Oy Diva of Finland
Lenni och Kiira tittar på varandra i sängen.
Hölmö nuori sydän Lenni och Kiira tittar på varandra i sängen. Kuva: Uwa Iduozee Selma Vilhunen

Koko perheen elokuvat -paketti

15.12. Yle Areena
Koko perheen elokuvia on tarjolla jokaiselle sormelle. Areenassa on katsottavissa elokuvat Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S), Unna ja Nuuk (7), Röllin sydän (S), Onneli, Anneli ja nukutuskello (S), Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (S) ja Heinähattu ja Vilttitossu (S). Paketti täydentyy joulunaikaan elokuvilla, jotka julkaistaan Yle Areenaan tv-esityksen jälkeen: 24.12. Lumiukko ja lumikoira (U), 26.12. Viiru ja Pesonen - paras joulu ikinä (S), 26.12. Paddington (7), 26.12. Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus (S).

Muista joulunajan lastensisällöistä löytyy tietoa täältä.

Promokuva
Kadonnut: Joulupukki Promokuva Kuva: Yle kadonnut joulupukki

Yle Teeman lahjapaketit

24.12.–6.1. Yle Teema ja Yle Areena
Teeman perinteiset lahjapaketit avataan taas jouluna joka päivä aatosta loppiaiseen. Elokuvia, musiikkia, sarjoja. Ensi-iltoja, toivesuosikkeja ja päättyvän vuoden helmiä. Elokuvaklassikoina nähdään mm. Kultakuume, Brianin elämä, Ihmeellinen on elämä ja Piano. Edesmennyttä elokuvamaestroa Ennio Morriconea muistetaan hänen omana päivänään. Muita teemapäiviä ovat Väinö Linna 100 v -päivä. Samuraielokuvien päivä, New York -elokuvien päivä ja Aution saaren elokuvien päivä. Klassisen musiikin pariin vie Proms 2020, Suuri sinfoninen matka ja Peppi Pitkätossu -baletti. Dokumenttiuutuuksina mukana Liisa Hovinheimon Valamon tarina, Elina Talvensaaren Neiti Aika. Draamasarjoina nähdään jouluklassikko Fanny & Alexander ja Sairaanhoito-opiston uusi kausi. Eikä vuosi vaihdu ilman Komisario Palmua.

Viulu, kukkia, kortteja, kynttilä ynnä muuta sekalaista tavaraa asetelmana pöydällä. Kuva dokumenttielokuvasta Neiti Aika.
Neiti Aika Viulu, kukkia, kortteja, kynttilä ynnä muuta sekalaista tavaraa asetelmana pöydällä. Kuva dokumenttielokuvasta Neiti Aika. Kuva: Joonas Pulkkanen / Elokuvayhtiö Oy Aamu Ab dokumenttielokuvat,uusi kino

Asiaa ja dokumentteja

Jari Tervo haastattelee

28.–31.12. Yle TV1 ja Yle Areena
Jari Tervo haastattelee on ohjelma, jonka nimi kertoo kaiken oleellisen. Neliosaisen sarjan tunnin mittaisissa jaksoissa Jari Tervo haastattelee näyttelijä Vesa Vierikkoa, kuvataiteilija Soile Yli-Mäyryä, kirjailija/kuvataiteilija Rosa Liksomia ja historioitsija Tapio Bergholmia. Aiheet ja teemat vaihtuvat haastateltavien mukana.

Mies (Jari Tervo) istuu nojatuolissa.
Jari Tervo haastattelee Mies (Jari Tervo) istuu nojatuolissa. Kuva: Intervisio Oy Jari Tervo

Suomi on maalainen

28.12.–6.1. Yle TV1 ja Yle Areena
Ylen dokumenttisarjoissa Suomi on jo ollut ruotsalainen, venäläinen, suomalainen ja metsäläinenkin. Suomalaisuudessa riittää silti vieläkin maata käännettäväksi. Sarjan uutena juontajana aloittaa mm. radiotoimittajana työskennellyt Olavi Seppänen. Tämä lapsuuden kesät maalla viettänyt täysverinen nuori kaupunkilainen lähtee sarjassa tutustumaan maalaisuuden syvimpään olemukseen. Sarjan on käsikirjoittanut Marjo Vilkko. Sarjassa maalaisuuden olemusta pohtivat mm. näyttelijä Jussi Vatanen, kansanedustaja Bella Forsgrén, historiantutkija Kati Katajisto, luova johtaja Jani Halme ja Maustetytöt.

Mies nojaa ladon seinään.
Suomi on maalainen Mies nojaa ladon seinään. Kuva: Jari Fagerholm / Intervisio Oy Olavi Seppänen,Suomi on maalainen

Lauluja rakkaudesta

21.12. Yle Areena ja Yle TV1 22.12.
Mitä rakkaudelle tapahtuu, kun ihminen vanhenee? Lauluja rakkaudesta on Anu Kuivalaisen dokumenttielokuva uuden rakkauden innosta, pitkän kumppanuuden vahvuudesta, yksin elämisen onnesta – rakkaudesta kaikkine kasvoineen. Ritva Oksasen esittämät laulut ja runot kietovat yhteen kuuden erilaisen rakkauden tarinan.

Vanha mies ja nainen makaavat sylikkäin sängyssä.
Lauluja rakkaudesta Vanha mies ja nainen makaavat sylikkäin sängyssä. Kuva: Saija Mäki-Nevala / BonsaiFilms Oy dokumenttielokuvat,Lauluja rakkaudesta

Kutsuvieras

28.12.–1.1. Yle Radio Suomi ja Yle Areena
Kutsuvieraat jakavat kukin vuorollaan mieleenpainuneita hetkiä elämänsä ja uransa varrelta. Kaikilla heistä on annettavaa kuulijalle, jokaisella on jaettavanaan arvokasta elämänviisautta. Juhlakauden kutsuvieraina puhuvat Mikko Alatalo, Emilia Vuorisalmi, A.W. Yrjänä, käsikirjoittaja, näyttelijä Eeva Putro ja futuristi Perttu Pölönen.

Peltsin toinen luonto

14.12.Yle Areena ja Yle TV2
Mikko "Peltsi" Peltola on kokenut seikkailuillaan lähes kaiken – unohtumattoman luonnon, äärimmäiset olosuhteet ja outdoor-lajien kovuuden. Vielä on kuitenkin muutama paikka, joissa Peltsi ei ole käynyt ja asia, jota hän ei ole tehnyt. Osa haaveista on seurannut lapsuudesta asti. Kohteina Kamtsatkan niemimaa ja sen karhuja ja kaloja vilisevät erämaat, vapaalasku Norjan, Ruotsin ja Suomen tuntureilla, Hammastunturin erämaa, sydäntalvinen koiravaljakkoajelu itärajalla sekä Haltitunturin valloitus lihasvoimin. Katso koko sarja jo Yle Areenasta.

Veden saartamat

3.1. Yle TV1 ja Yle Areena
Rakastettu sarja Suomen saaristoista saa jatkoa, kun kekseliäät ja neuvokkaat uuden polven saaristolaiset kuljettavat katsojat kotiympäristöjensä kiehtoviin tunnelmiin ja maisemiin. Petteri Saarion ohjaamassa sarjassa vieraillaan Hiittisten saaristossa Saaristomerellä, Kustavin saaristossa Selkämerellä, Perämerellä Hailuodossa ja Suuressa Jänkäsalossa Saimaalla.

Mies (Peltsi) veneessä, esittelee kameralle valtavaa punaista kalaa (puna-ahven).
Peltsin toinen luonto Mies (Peltsi) veneessä, esittelee kameralle valtavaa punaista kalaa (puna-ahven). Kuva: Mika Niva / Yle Mikko "Peltsi" Peltola
Mies ja nainen istuvat suomalaisessa saaristossa kalliolla ja katsovat auringonlaskua.
Veden saartamat Mies ja nainen istuvat suomalaisessa saaristossa kalliolla ja katsovat auringonlaskua. Kuva: Docart Ky saaristot,veden saartamat

Uutta draamaa kotimaasta ja maailmalta

Sisäilmaa

1.1. Yle Areena ja Yle TV1 4.1.–6.1.
Kun työvoimatoimistossa kummittelee, tulostavoitteet painavat ja homevaurio uhkaa, turvautuu palveluesimies Anneli omalaatuisiin keinoihin mahdottoman tilanteen edessä. Mutta yksi harha-askel johtaa vain pahempaan, vaatimukset kiristyvät entisestään, ja Anneli joutuu pelkäämään paitsi salaisuutensa paljastumista myös viraston arjen keskelle ilmaantuvia yhä oudompia ilmiöitä… Kolmiosaisen sarjan ovat Tiina Lymin alkuperäisaiheesta käsikirjoittaneet Juha Lehtola ja Tiina Lymi, ja ohjaus on Tiina Lymin. Pääosissa nähdään Elina Knihtilä, Hannu-Pekka Björkman, Jarkko Niemi, Milka Ahlroth ja Sari Siikander.

Toimistotyöntelijä (nainen) huutaa epätoivoisen näköisenä.
Sisäilmaa Toimistotyöntelijä (nainen) huutaa epätoivoisen näköisenä. Kuva: Marek Sabogal / Solar Films Inc Oy Elina Knihtilä

Justimus esittää: Duo 2

11.12. Yle Areena
Samu ja Joona ovat täällä taas! Viime vuonna Yle Areenan katsotuin sarja 15–29-vuotiaiden ikäryhmässä on saanut jatkoa. Superkaksikko Samun ja Joonan hikinen lukiourakka on edennyt loppusuoralle, mutta eteen ilmaantuu odottamaton este ja poikien yhteinen tulevaisuus on jälleen vaarassa. Tilannetta hämmentää vehkeleivä rehtori, joka tarjoaa kaksikolle kyseenalaista keinoa kiperän tilanteen ratkaisemiseksi. Päärooleissa Juho Nummela, Joose Kääriäinen, Sami Harmaala sekä rehtorina nähtävä Kari Hietalahti. Katso koko sarja Yle Areenasta.

Jag kommer

20.12. Yle Areena
Komediasarja seuraa 17-vuotiaan, seksuaalisesti turhautuneen Estherin (Mathilda Kruse) nuoruuselämää, tunteiden kohtaamista ja identiteetin etsintää. Esther on koulukavereilleen, opettajilleen ja varsinkin koulunsa pojille täysin näkymätön. Se ei kuitenkaan liiemmin häntä häiritse, sillä sosiaaliset tilanteet ovat Estheristä hankalia ja epämukavia. Mutta Estherin seksuaalinen turhautuminen nousee uudelle tasolle, kun koko ajan tekee mieli. Esther tutustuu suosittuun Lindaan (Viivi Lindberg), josta tulee hänen pelastuksensa. Sarjan on käsikirjoittanut Helmi Tolonen, ohjannut Elin Grönblom ja tuottanut Inka Hietala ja Leila Lyytikäinen.

Kaksi nuorta miestä (näyttelijät Juuso Nummela ja Joose Kääriäinen) koulun pihalla.
Justimus esittää: Duo 2 Kaksi nuorta miestä (näyttelijät Juuso Nummela ja Joose Kääriäinen) koulun pihalla. Kuva: Solar Republic Oy Justimus esittää: Duo,Justimus
Kaksi nuorta naista (näyttelijät Mathilda Kruse ja Vivi Lindberg) ravintolassa.
Jag kommer Kaksi nuorta naista (näyttelijät Mathilda Kruse ja Vivi Lindberg) ravintolassa. Kuva: Mimmo Hildén / Citizen Jane Productions Oy draamasarjat,Suomalaiset draamasarjat,Jag kommer

Berlin Station

14.12. Yle Areena ja Yle TV2
Tämän päivän Berliiniin sijoittuva amerikkalaisjännäri kuvaa tiedustelupalvelujen joskus kyseenalaistakin toimintaa vieraalla maalla. CIA:n väkeen on kohdistettu paljastusiskuja, ja vaikuttaa siltä, että omat koirat purevat – joku sisäpiiristä vuotaa tahallisesti tietoja amerikkalaisagenteista tappavin seurauksin. Tilanne on CIA:lle kestämätön, ja sen pelastajaksi määrätään agenttikonkari Daniel Miller (Richard Armitage), joka tuntee Berliinin kuin omat taskunsa. Kuka myyrä on, mitä hän ajaa takaa ja kuinka vaaralliseksi peli vielä muuttuu? Sarjasta nähdään peräkkäin kaksi tuotantokautta, myös kolmas kausi on hankittu Ylelle. Katso Berlin Station Yle Areenasta.

Top Dog

1.1. Yle Areena ja Yle TV1 3.1.
Top Dog pohjautuu menestysdekkaristi Jens Lapiduksen teostrilogiaan VIP-huone, Sthml Delete ja Top Dog. Tarinan keskiössä ovat kunnianhimoinen yritysjuristi Emily Jansson ja ehdonalaisessa oleva ex-rikollinen Teddy Maksumic. Kaksikon tuo yhteen salaperäinen katoaminen, eikä täysin erilaisista maailmoista yhteen heitetty parivaljakko voi välttää yhteentörmäyksiä. Emily haluaa edetä urallaan ja varmistaa tulevaisuutensa, Teddy vain jättää vanhan rikollisen elämänsä taakseen. Menneisyyttä ei kuitenkaan ole helppo paeta, eikä mikään ole sitä miltä näyttää.

Mies tummassa kuvassa taustalla graffitimaalaus.
Berlin Station Mies tummassa kuvassa taustalla graffitimaalaus. Kuva: Stephanie Kulbach / Third State Harbor Men Pictures Berlin Station
Top Dog -sarjan näyttelijät ohjelmakuvassa.
Top Dog Top Dog -sarjan näyttelijät ohjelmakuvassa. Kuva: FILMLANCE INTERNATIONAL AB Top Dog

Everything’s Gonna Be Okay

1.1. Yle Areena
Kyllä kaikki järjestyy. Näin haluaa 25-vuotias australialainen hyönteistutkija Nicholas (Josh Thomas) uskoa, vaikka joutuukin todella vaativaan rooliin kahden teini-ikäisen tytön huoltajana. Kun Nicholas oli lapsi hänen isänsä hylkäsi perheensä ja muutti Yhdysvaltoihin. Avausjaksossa Nicholas vihdoin vierailee isänsä luona Los Angelesissa ja tapaa sisarpuolensa: 14-vuotiaan Genevieven ja muutamaa vuotta vanhemman autistisen Matildan. Kun Nicholas on lähdössä kotimatkalle, isä saa kerrottua totuuden: hän kuolee pian syöpään ja toivoo Nicholasin huolehtivan sisarpuolistaan, joiden äiti on jo kuollut. Nicholas joutuu aikuistumaan uudella tavalla uudessa maassa, perehtymään nuorten ongelmiin ja järjestämään myös omat ihmissuhteensa.

Nuori mies seisoo vaalean tapetin edessä.
Everything’s Gonna Be Okay Nuori mies seisoo vaalean tapetin edessä. Kuva: Mitchell Haaseth / Avalon Distribution Ltd Everything's Gonna Be Okay

Aika on meidän

25.12. Yle Areena ja Yle Fem 27.12.
(Vår tid är nu, kausi 4) Ruotsalainen hittisarja palaa neljäosaisella erikoiskaudella. Jaksoissa kerrotaan lisää siitä, mitä sarjan rakastavaisille, Ninalle ja Callelle, tapahtui ensimmäisen ja toisen kauden välisenä aikana. Erikoiskausi sijoittuu kesään 1951, ja katsojat pääsevät seuraamaan Löwanderin perheen ja heidän työntekijöidensä matkassa saaristoon, missä he jatkavat perinteisen kesäravintolan pyörittämistä. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys.

Esikoinen

28.12. Yle Areena ja Yle Fem
(Hidden - Förstfödd) Esikoinen on synkkä urbaani trilleri erityisestä ihmissuvusta, jonka jäsenillä on erikoisia voimia ja vaarallisia kykyjä. Sarja perustuu Filip Alexanderssonin romaaniin Förstfödd, ja sen yliluonnolliset tapahtumat sijoittuvat Tukholmaan. Onnettomuuteen joutunut päähenkilö Jonas huomaa, että hänellä on erikoisia voimia. Hänen elämänsä mullistuu, kun hän alkaa tutkia uutta minäänsä tietämättä, että joku tai jotkut ovat hänen kannoillaan. Pian hän joutuu syvälle mystiseen rituaalimurhien maailmaan.

Nina sitter på ändan i ett bord och ser ensam och ledsen ut, trots att bordet är omgivet av massor av gäster.
Aika on meidän Nina sitter på ändan i ett bord och ser ensam och ledsen ut, trots att bordet är omgivet av massor av gäster. Kuva: Niklas Maupoix / SVT / Jarowskij Aika on meidän,Vår tid är nu, season 4,Hedda Stiernstedt
Pieni tyttö selkä kameraan seisoo naisen edessä huoneessa joka näyttää tieteiselokuvan operaatiohuoneelta.
Esikoinen Pieni tyttö selkä kameraan seisoo naisen edessä huoneessa joka näyttää tieteiselokuvan operaatiohuoneelta. Kuva: Yellow Bird Film TV Productions AB scifi,Förstfödd (Hidden)

Ulkomainen fakta ja reality

The Real L Word

15.12. Yle Areena
Hittisarjojen Project Runway ja Top Chef luojien kulttimaineeseen noussut, tabuja rikkonut realitysarja losangelesilaisista naisista, jotka elävät elämäänsä täysillä ja mitään salailematta. Älykkäiden, seksikkäiden ja menestyneiden naisten suhteet kietoutuvat yhteen luoden tulenarkaa draamaa ja siitä seuranneita kyyneleitä. Oli kyse yhden illan jutusta, perheen perustamisesta tai huippuduunin saamisesta – nämä naiset tietävät mitä he haluavat ja miten sen saavuttaa. Katso The Real L Word Yle Areenasta.

Elämämme Galapagossaarilla

16.12. Yle TV2 ja Yle Areena
(My Family and the Galapagos, Britannia 2018 ja 2020) Ainutlaatuisesta luonnostaan tunnetut Galápagossaaret ovat televisiosta tutun brittiläisen meribiologi Monty Hallsin suosikkipaikka maailmassa. Mukana tutustumassa kiehtovaan ympäristöön ovat Hallsin puoliso ja kaksi tytärtä. Yhdessä he kohtaavat eläimiä, joita ei ole mahdollista nähdä missään muualla, ja toisaalta näkevät omin silmin, kuinka kasvava ihmisasutus uhkaa saaren luontoa.

Suurperheen maalaiselämää

22.12. Yle Areena ja Yle TV2
(My Big Family Farm, Si ja S2, Britannia 2018, 2019) Millaista on elämä yhdeksän lapsen ja yli tuhannen lampaan kanssa kaukaisella maatilalla Pohjois-Englannin Yorkshiressä? Lammastilalliset Amanda ja Clive Owen ovat tottuneet elämään luonnon armoilla, mutta vaihtelevat säät ja odottamattomat luonnonilmiöt aiheuttavat haasteita kokeneillekin. Seuraamme, kuinka perheen jokainen jäsen taaperoista aikuisiin osallistuu töihin yli 800 hehtaarin kokoisella tilalla, ja kuinka huumori ja rakkaus yhdistävät suurperheen vaikeina hetkinä.

The Real L Wordin mainoskuva.
The Real L Word The Real L Wordin mainoskuva. Kuva: Propagate Content, LLC The Real L Word
Iso perhe nojailee kiviaitaan Englannin maaseudulla.
Suurperheen maailaiselämää Iso perhe nojailee kiviaitaan Englannin maaseudulla. Kuva: Cineflix International Media Limited televisiosarjat,My Big Family Farm

Theroux: Elämää reunalla

4.1. Yle Areena ja Yle TV2 5.1.
(Louis Theroux: Life on the Edge, Britannia 2020) Brittiläinen televisiotoimittaja Louis Theroux muistelee 25-vuotista uraansa dokumenttien parissa. Matkan varrelle on mahtunut unohtumattomia hetkiä ja lukuisia työtovereita, jotka ovat jättäneet jälkensä palkitun tv-kasvon uraan. Ensimmäistä kertaa Theroux asettuu itse parrasvaloihin ja kertoo haasteista ja opeista, joita dokumenttien teko on hänelle tarjonnut.

Kuninkaallisia lööppejä

7.1. Yle TV1 ja Yle Areena
(The Palace & The Press, Britannia 2020) Britannian kuninkaallisten ja keltaisen lehdistön välinen suhde on pitkä ja monimutkainen. Sensaatiohakuiset otsikot ja ikimuistoiset kuvat ovat vuosikymmenten ajan pitäneet kansalaiset perillä kuningashuoneen tapahtumista, mutta lehdistöllä on myös tärkeä rooli vallan vahtikoirana ja väärinkäytösten paljastajana. Kuinka pitkälle kuninkaallisten yksityisasioihin lehdistö voi mennä?

Britannina kuninkaalliset Sussexin herttuatar Meghan, prinssi Harry, prinssi William ja Cambridgen herttuatar Cathrine.
Kuninkaallisia lööppejä Britannina kuninkaalliset Sussexin herttuatar Meghan, prinssi Harry, prinssi William ja Cambridgen herttuatar Cathrine. Kuva: 2018 Anwar Hussein / Dcd Rights Ltd kuninkaalliset,Windsor-suku,Prinssi William,Prinssi Harry, Sussexin herttua,Catherine, Cambridgen herttuatar,Meghan, Sussexin herttuatar

Jouluna urheillaan!

Legendojen sunnuntai

27.12. Yle TV2 ja Yle Areena
Jouluaaton viikolla huippu-urheilu on tauolla, mutta urheiluteema on silti vahvasti esillä TV2:lla aaton jälkeisenä sunnuntaina 27.12. Legendojen sunnuntai tarjoaa ensin koko sunnuntaipäivän ja alkuillan täydeltä sisältöä urheilulegendojen parissa laatudokumenttien muodossa sekä vielä illan päätteeksi legendan urheilun maailmassa huippuelokuvan Million dollar babyn merkeissä. Nähtävät dokumentit ovat: Diego Maradona, Senna, I am Bolt, Lasse Virèn - Jälkikaikuja ja I am Ali.

Mies kantaa hiekkarannalla naista sylissään
Diego Maradona Mies kantaa hiekkarannalla naista sylissään Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokkarifestivaali,Diego Maradona
Lasse Virén
Lasse Virèn - Jälkikaikuja Lasse Virén Kuva: Janin Paja / Yle Kuvapalvelu Lasse Virén,Lasse Virén - Jälkikaikuja

Keski-Euroopan mäkiviikko

28.12.–6.1. Yle TV2 ja Yle Areena
Mäkihypyn maailmancupkauden odotettu kohokohta, Keski-Euroopan mäkiviikko vie katsojat mukanaan neljälle legendaariselle mäkihyppypaikkakunnalle. Obertsdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck ja Bischofshofen ovat näyttämöinä vuodenvaihteen kisakiertueella. Kisat selostaa Mikko Hannula, asiantuntijana Tommi Nikunen.

Mäkihyppääjä Antti Aalto hyppää mäkeä.
Mäkihyppääjä Antti Aalto hyppää mäkeä. Kuva: Tomi Hänninen. mäkihyppy,Antti Aalto

Tour de Ski

1.–10.1. Yle TV2 ja Yle Areena
Hiihtäjien urakointi lyhyen joulutauon jälkeen alkaa vuoden ensimmäisenä päivänä, kun Tour de Ski -kiertue käynnistyy sprinttimatkoilla Val Mustairista, Sveitsistä. Yhteislähtöjen ja takaa-ajokisojen jälkeen matka jatkuu Italian puolelle Toblachiin, jossa kisataan kolme kisaa. Päätösetappina on Val di Fiemme, jonka loppunousuun turnee huipentuu. Loppunousu kisataan toista kertaa kilpailun historiassa massalähtönä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua