Punajuuriletut tai -pihvit tarjotaan usein suolaisina versioina. Punajuuri on hyvä makupari muun muassa feta- ja sinihomejuustolle. Makeina letut toimivat hieman erilaisena lisukkeena esimerkiksi lämminruokabuffetissa.
Punajuuriletut
Ainekset, 7 pientä lettua:
- 175 g punajuuria
- 2 rkl konjakkia
- 3 rkl kermaa
- 4 munankeltuaista
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl fariinisokeria
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- voita paistamiseen

Tee näin:
- Keitä punajuuria, kunnes ne ovat pehmeitä mutta vielä hieman napakoita.
- Huuhtele punajuuret kylmällä vedellä ja kuori ne sormin.
- Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kuumenna paistinpannu ja laita sille nokare voita.
- Kaada pannulle pieni määrä taikinaa. Ravista pannua tarvittaessa, jotta taikina leviää tasaisesti.
- Alenna lämpöä, letut palavat herkästi.
- Käännä lettu, kun sen pinta alkaa hyytyä.
- Pyyhi pannu tarvittaessa lettujen välissä.
Tämä ruokalaji on osa aitoa 1700-luvun joulupöytää, jonka kokki Kenny Sundqvist kattoi Strömsöhön. Kennyn koko joulupöydän kaikkine hienouksineen ja ruokineen löydät täältä.
Lisää ohjelmasta
- Tee kuusenoksista kestävä, kutsuva ja hyväntuoksuinen matto portaille
- Lee ja Camilla tekevät lintuhäkkejä vanhoista kakkumuoteista ja metallilangasta – tästä saat vinkkejä koristeisiin, joita on helppo muunnella vuodenajan mukaan
- Helppotekoinen valkokaalimuhennos rapealla juustokuorella – edullista arkiruokaa pikku twistillä