Tiedetään – ”pullaperunat” kuulostavat tosiaan erikoisilta, mutta tämä on oikeasti hyvä ja helppo tapa saada vaihtelua perunaruokiin. Tämä ruokalaji on luultavasti suurin yllätyksesi jouluvieraille.
Kardemummaperunat
Ainekset, 6 annosta:
- noin 10 isoa perunaa
- 50 g voita
- 3 dl kermaa
- hieman mustapippuria
- 1 rkl tai maun mukaan kardemummaa
- 1 hyppysellinen jauhettua muskottikukkaa tai muskottipähkinää
- 1–2 maustemitallista suolaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
Tee näin:
- Keitä perunat.
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Anna kiehua hetki.
- Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike.
- Laita perunat uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
- Paista perunoita 150-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Tämä ruokalaji on osa aitoa 1700-luvun joulupöytää, jonka kokki Kenny Sundqvist kattoi Strömsöhön. Kennyn koko joulupöydän kaikkine hienouksineen ja ruokineen löydät täältä.
Lisää ohjelmasta
- Tee kuusenoksista kestävä, kutsuva ja hyväntuoksuinen matto portaille
- Lee ja Camilla tekevät lintuhäkkejä vanhoista kakkumuoteista ja metallilangasta – tästä saat vinkkejä koristeisiin, joita on helppo muunnella vuodenajan mukaan
- Auringonkeltainen makea sahramipiirakka on helppotekoinen ja sopii mainiosti joulun jälkiruoaksi