Jos haluat hunnuttaa joulukinkun uudella tapaa, voit kuorruttaa koko kinkun tai vain haluamasi määrän viipaleita. Kinkusta tulee mehevää, kun kaadat sen päälle hieman lihalientä ennen ruskistamista.
Joulukinkku kuorrutetaan piparkakkumurulla
Tee näin:
- Leikkaa kinkku viipaleiksi.
- Kuumenna pieni määrä lihalientä kiehuvaksi.
- Aseta kinkkuviipaleet riviin uunivuokaan ja kaada päälle sen verran kuumaa lihalientä, että ne peittyvät puoliksi.
- Sivele viipaleiden pintaan hunajaa.
- Sekoita murskattuja piparkakkuja ja hunajaa taikinamaiseksi kuorrutukseksi.
- Peitä viipaleiden pinta piparkakkukuorrutuksella.
- Ruskista viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tämä ruokalaji on osa aitoa 1700-luvun joulupöytää, jonka kokki Kenny Sundqvist kattoi Strömsöhön. Kennyn koko joulupöydän kaikkine hienouksineen ja ruokineen löydät täältä.
Lisää ohjelmasta
- Tee kuusenoksista kestävä, kutsuva ja hyväntuoksuinen matto portaille
- Lee ja Camilla tekevät lintuhäkkejä vanhoista kakkumuoteista ja metallilangasta – tästä saat vinkkejä koristeisiin, joita on helppo muunnella vuodenajan mukaan
- Auringonkeltainen makea sahramipiirakka on helppotekoinen ja sopii mainiosti joulun jälkiruoaksi