Jotkin ruokalajit eivät juuri kuvailuja kaipaa. Niiden maut voi maistaa jo, kun kuulee niiden ainesosat. Käytä mieluiten kotimaista kasvatettua kirjolohta, joka on kestävä valinta.
Viinissä haudutettua lohta
Ainekset, 6 annosta:
- 1 kg lohifileetä
- 1 iso punasipuli
- 3 ½ dl valkoviiniä
- 150 g voita
- 1 rkl kapriksia
- 6 neilikkaa
- 1 tl suolaa
- noin 2 maustemitallista jauhettua mustapippuria
Tee näin:
- Poista lohifileestä nahka ja leikkaa lohi annospaloiksi.
- Mausta lohipalat suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa punasipuli suikaleiksi.
- Kuumenna valkoviini, voi, kaprikset, neilikat, suola ja mustapippuri kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti.
- Lisää joukkoon punasipulisuikaleet ja anna kiehahtaa.
- Laita lohipalat uunivuokaan ja kaada päälle viiniseos. Paista lohta 150-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Vinkki! Älä keitä sipulia pitkään, jotta se ei menetä kauniin punaista väriään.
Tämä ruokalaji on osa aitoa 1700-luvun joulupöytää, jonka kokki Kenny Sundqvist kattoi Strömsöhön. Kennyn koko joulupöydän kaikkine hienouksineen ja ruokineen löydät täältä.
Lisää ohjelmasta
- Tee kuusenoksista kestävä, kutsuva ja hyväntuoksuinen matto portaille
- Lee ja Camilla tekevät lintuhäkkejä vanhoista kakkumuoteista ja metallilangasta – tästä saat vinkkejä koristeisiin, joita on helppo muunnella vuodenajan mukaan
- Auringonkeltainen makea sahramipiirakka on helppotekoinen ja sopii mainiosti joulun jälkiruoaksi