Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisin jouluspesiaalissa tähtiartistit päätyvät arvuuttelusohvalle – yllätysesiintyjänä Vesa-Matti Loiri

Elämäni Biisi -tähtiartistit Diandra, Kasmir, Pepe Willberg, Irina ja Jarkko Ahola juontaja Katja Ståhlin kanssa.
Erikoisjaksossa tähtiartistit Jarkko Ahola, Kasmir, Irina, Pepe Willberg ja Diandra istuvat kilpailijoiden penkkiin. Elämäni Biisi -tähtiartistit Diandra, Kasmir, Pepe Willberg, Irina ja Jarkko Ahola juontaja Katja Ståhlin kanssa. Kuva: Atte Mäläskä Jarkko Ahola,Kasmir,Katja Ståhl,Irina,Pepe Willberg,Diandra

Tule mukaan viettämään valon juhlaa Elämäni Biisin jouluspesiaalin parissa! Erikoisjaksossa kuullaan Elämäni Biisi -tähtiartistien valitsemat suosikkijoululaulut sekä tarinat niiden takaa. Joulujakso tapaninpäivänä 26. joulukuuta TV1:ssä sekä Areenassa klo 19.10.

Elämäni Biisi on mukana joulutunnelmissa tässä erikoisjaksossa, jota luotsaa tuttuun tapaan Katja Ståhl. Jaksossa vierassohville ovat istahtaneet ohjelman tähtiartistit, joilla on tällä kertaa lauluesityksen sijaan kerrottavanaan tarina oman joululaulusuosikkinsa takaa.

Ennen kuin tähtiartistit pääsevät arvuuttelemaan mikä kappale on kenenkin, on aika selvittää, mikä yksittäinen asia tuo Irinalle, Diandralle, Pepe Wilbergille, Jarkko Aholalle sekä Kasmirille joulun.

Vesa-Matti Loiri esiintyy istuen Elämäni Biisi -lavalla.
Katja Ståhl kutsui joulujakson yllätysesiintyjäksi Vesa-Matti Loirin. Vesa-Matti Loiri esiintyy istuen Elämäni Biisi -lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Vesa-Matti Loiri

Irina kertoo yhdeksi hänen joulujensa tärkeimmäksi asiaksi riisipuuron, jota pitää olla aina, ilman rusinoita ja kanelilla ja sokerilla höystettynä. Pepe Willberg ei riisipuurosta niinkään välittäisi, mutta siitä löytyvästä mantelista – sekä ehdottomasti kovista joulupaketeista – kyllä.

Diandralle joulu ei tule, ehkä hieman yllättäenkin, ilman sitruunamarenkipiirasta. Kasmirille joulun tekee tuoksustaan tuttu hyasintti, joita pitää joulukodissa olla jatkuvasti kukkimassa. Perisuomalaiseen tapaan Jarkko Ahola puolestaan pitää joulun kruununa kinkkua sinappihunnulla.

Elämäni Biisi -tähtiartistit Diandra, Kasmir, Pepe Willberg, Irina ja Jarkko Ahola lavalla jouluerikoisjakossa.
Joulujakso starttaa tähtiartistien Valkea joulu -tulkinnalla. Elämäni Biisi -tähtiartistit Diandra, Kasmir, Pepe Willberg, Irina ja Jarkko Ahola lavalla jouluerikoisjakossa. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Diandra,Kasmir,Pepe Willberg,Irina,Jarkko Ahola

Koska Elämäni Biisi -tähtiartistit ovat tällä kertaa vieraina, on joulukappaleita tulkitsemaan kutsuttu erittäin kova tuuraajakatras. Joululauluista vastaavat Kalle Torniaisen orkesterin säestämänä Waltteri Torikka, Laura Voutilainen, Samuli Edelmann, Elämäni Biisin taustalaulajana tutuksi tullut Jepa Lambert sekä Vesa-Matti Loiri.

Joululaulu, joka avasi Jarkko Aholan soolouran

Jokaisella tähtiartistilla on mukanaan joululaulu, jonka taakse kätkeytyy tarina. Toisilla se on enemmän ja toisilla vähemmän jouluinen.

Jarkko Ahola ja Kasmir Elämäni Biisi -sohvalla.
Kasmir ja Jarkko Ahola arvailevat biisejä samalta sohvalta. Jarkko Ahola ja Kasmir Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Jarkko Ahola,Kasmir

Varsinaisesta jouluperheestä olevalle Kasmirille yksi joulukappale on ylitse muiden, ja se on kappale, josta hän yhtenä jouluna äänitti omalle äidilleen lahjaksi erityisen version. Kasmir paljastaa myös perheensä hauskan joululahjojen jakoperinteen.

Joulua rakastava Diandra viettää usein talvensa joulukonserteissa, mistä syystä joululahjojen pakkaaminen jää usein aattoa edeltävään yöhön. Yhden joululevyn ja erityisesti sen tietyn kappaleen voimalla joulupaketit ovat saaneet kääreensä jo useampana vuotena putkeen.

Diandra Elämäni Biisi -sohvalla.
Diandra paljastaa olevansa suuri joulufani. Diandra Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Diandra,Elämäni Biisi
Irina Elämäni Biisi -sohvalla.
Irinan jouluun kuuluu riisipuuro, ollaan sitten Suomessa tai ulkomailla. Irina Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Irina,Elämäni Biisi

Myös Irina tunnustautuu joulufaniksi, joka on jo lapsesta saakka aina odottanut aattoa perinteineen. Niihin liittyy myös hänen elämänsä joulubiisi.

Jarkko Aholan valitsema kappale sijoittuu aikaan, jolloin hänen yhtyeensä Teräsbetoni oli tullut tiensä päähän ja hän mietti, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Vastaus löytyi yllättäen joulukonsertista ja sitä seuranneesta soololevytarjouksesta.

Irina, Pepe Willberg ja Diandra Elämäni Biisi -sohvalla.
Pepe Willbergin kappalevalinta vie meidät hänen kouluvuosiinsa. Irina, Pepe Willberg ja Diandra Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Pepe Willberg,Irina,Diandra,Elämäni Biisi

Pepe Willbergin tarina liittyy joulun sijaan kouluun, missä eräs musiikinopettaja teki syvällä ja voimakkaalla pianonsoitollaan takaseinän poikiin (joihin Willberg lukeutui) niin suuren vaikutuksen, että aiemmin laulua välttäneet pojat yhtyivät laulamaan täysillä mukana.

Mutta minkä kappaleiden takaa tarinat paljastuvat? Kuka vieraista paljastuu parhaaksi parhaaksi biisiarvailijaksi?

Jakson päätteeksi kuullaan myös Katja Ståhlin valitsema joulukappale. Sen esittämään saapuu suomalaisten rakastama Vesa-Matti Loiri, joka heidän yhteisen taustansa vuoksi tuo Ståhlille aina mieleen hänen oman isänsä.

Laura Voutilainen Elämäni Biisi -lavalla.
Laura Voutilainen tulkitsee jaksossa kaksi biisiä. Laura Voutilainen Elämäni Biisi -lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Laura Voutilainen,Elämäni Biisi
Waltteri Torikka Elämäni Biisi -lavalla.
Waltteri Torikan vedossa on harras tunnelma. Waltteri Torikka Elämäni Biisi -lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Waltteri Torikka,Elämäni Biisi
Samuli Edelmann Elämäni Biisi -lavalla.
Samuli Edelmann on mukana Elämäni Biisin joulujaksossa. Samuli Edelmann Elämäni Biisi -lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Samuli Edelmann,Elämäni Biisi
Jepa Lambert laulaa Elämäni Biisi -lavallla.
Jepa Lambert tekee vaikutuksen myös sooloesiintyjänä. Jepa Lambert laulaa Elämäni Biisi -lavallla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Myös katsojat pääsevät osallistumaan lauantai-illan hauskimpaan musiikkipeliin omalla älypuhelimella, vaikka siinä etenemistä ei joulujaksossa seuratakaan.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, kaveripeliä taas milloin vain omilla elämän biiseillä.

Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Elämäni Biisi -joulujakso TV1:ssä lauantaina 26.12. klo 19.10, uusinta sunnuntaina klo 11:52. Kauden kaikki jaksot katsottavissa myös Yle Areenassa.