Hyppää pääsisältöön

Hyvää joulua 2020 Teeman lahjapakettien parissa!

Alexander (Bertil Guve) leikkii nukketeatterilla elokuvassa Fanny ja Alexander
30.12.: Fanny ja Alexander Alexander (Bertil Guve) leikkii nukketeatterilla elokuvassa Fanny ja Alexander Fanny ja Alexander

Teeman perinteiset lahjapaketit avataan taas jouluna joka päivä aatosta loppiaiseen! Elokuvia, musiikkia, sarjoja. Ensi-iltoja, toivesuosikkeja ja päättyvän vuoden helmiä.
Paketit nähdään televisiossa joka päivä klo 12 alkaen, ja lähes kaikki ohjelmat ovat myös Areenassa.

24.12. Jouluaaton musiikkipaketti

Suuri sinfoninen matka – Esko Valtaoja ja matka maailmankaikkeuden historiaan sekä Pyhimys & Saimaa
Romeo ja Julia

Esko Valtaoja johdattelee maailmankaikkeuden historiaan, tulevaisuuteen ja sitäkin kauemmas upeassa Lauri Porran säveltämässä Aineen ja ajan messussa. Pyhimys ja Saimaa esittävät yhteisen albuminsa "Olisinpa täällä" kappaleita. Molemmissa upeissa konserteissa Vantaan viihdeorkesteria johtaa Dalia Stasevska. Esitykset on kuvattu Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2019. Niiden jälkeen nähdään Metropolitan-oopperan esityksenä Charles Gounod'n Romeo ja Julia.

25.12. Joulupäivän klassikkopaketti

Kultakuume
Ihmeellinen on elämä
Ultra Bra Helsinki-areenalla 2017

Joulupäivä on Teemalla elokuvapäivä: Frank Capran ihana Ihmeellinen on elämä on Teeman joulusatu, Ylen jokavuotinen jouluperinne jo vuodesta 1992. Lisäksi paketissa on Charles Chaplinin Kultakuume, ja joulupäivän illan elokuva klo 21 on Tanssii susien kanssa. Huom! Ihmeellinen on elämä nähdään televisiossa myös tiistaina 22.12. klo 22.45 ja on Areenassa heti sen jälkeen! Bonuksena paketissa on Ultra Bran keikka paluukiertueelta 2017.

Lee Van Cleef ja revolveri elokuvassa Kosto odottaa
26.12. Ennio Morricone: Kosto odottaa Lee Van Cleef ja revolveri elokuvassa Kosto odottaa Lee Van Cleef,Kosto odottaa,teeman elokuvat

26.12. Ennio Morricone 1928 – 2020

Onnellisten aika
Kosto odottaa
Morriconen kaksintaistelu

Edesmenneen elokuvamaestro Ennio Morriconen muistoksi nähdään kaksi elokuvaa, joihin Morricone on säveltänyt musiikin: Terrence Malickin kolmiodraama Onnellisten aika ja Giulio Petronin spagettiwestern Kosto odottaa. Paketin kruunaa uusi konsertti, jossa Tanskan kansallinen sinfoniaorkesteri esittää Morriconen elokuvamusiikkia.

27.12. Monty Python

Monty Python Hollywoodissa
Rosvoja, rosvoja!
Brianin elämä

A Very Python Christmas! Pythonien oma joulu- ja pääsiäissatu Brianin elämä kruunaa tämän paketin. Sitä ennen nähdään Hollywoodissa kuvattu Pythonien lavashow ja Terry Gilliamin fantastinen lastenseikkailu Rosvoja, rosvoja!

28.12. Pohjoismainen paketti

Sairaanhoito-opisto x 4
Vakava leikki

Tanskalaissarjan Sairaanhoito-opisto uusi kolmas kausi alkaa Teeman draamapaikalla jouluaattona klo 20. Sairaanhoito-opistoa on lisäksi kahdessa lahjapaketissa: 28.12. neljä jaksoa ja 2.1. toiset neljä. Tässä pohjoismaisessa paketissa on lisäksi Hjalmar Söderbergin vuosisadan takaiseen kohuromaaniin perustuva ruotsalainen elokuva Vakava leikki vuodelta 2016.

29.12. Westernpaketti

Hopeatähti
Ase ja laki

Kuukauden western on palannut Teeman vakio-ohjelmistoon monien katsojien toiveesta ja jatkuu myös keväällä 2021. Westernpakettiin on valittu kaksi menneen vuoden elokuvaa: Henry Fonda on vanha palkkionmetsästäjä ja Anthony Perkins kokematon sheriffi elokuvassa Hopeatähti, ja André de Tothin Ase ja laki kertoo pieneen kaupunkiin saapuvasta rosvojoukosta.

30.12. Fanny ja Alexander

Ingmar Bergmanin suuri jäähyväisteos on Oscar-palkittu draama Ekdahlin suvun elämästä 1900-luvun alun Ruotsissa sekä pienen Alexander-pojan ahdingosta tyrannimaisen isäpuolen kotona. Tarinan kuitenkin avaa ylitsepursuilevan upea joulukohtaus, ja kenties juuri siksi Fanny ja Alexander on jokavuotinen katsojien joulutoive. Teema esittää draamasta sen televisiolle tehdyn, pitkän minisarjaversion.

31.12. Väinö Linna 100 v.

Täällä Pohjantähden alla
Akseli ja Elina

Väinö Linnan juhlavuoden kunniaksi lahjapaketissa on Edvin Laineen ohjaama klassinen tulkinta Täällä Pohjantähden alla -trilogiasta. Katso lisää Ylen Väinö Linna -ohjelmistosta täältä!

Hovimestari "Butler" Veijonen (Leevi Kuuranne), Kokki (Leo Jokela), Toivo (Matti Ranin) ja komisario Palmu (Joel Rinne) katsastavat rikospaikkaa elokuvassa Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys Hovimestari "Butler" Veijonen (Leevi Kuuranne), Kokki (Leo Jokela), Toivo (Matti Ranin) ja komisario Palmu (Joel Rinne) katsastavat rikospaikkaa elokuvassa Komisario Palmun erehdys Komisario Palmun erehdys,teeman lahjapaketit

1.1. Komisario Palmu

Palmujen Siimes
Komisario Palmun erehdys (Areenassa vain suorana!)
Kaasua, komisario Palmu!
Tähdet kertovat, komisario Palmu

Uudenvuodenpäivän Palmu-paketti on jo miltei vakiintunut Teeman perinteeksi! Ohjelmassa ovat kaikki "oikeat" Palmut eli Mika Waltarin kirjoittamat mustavalkoiset Erehdys, Kaasua ja Tähdet kertovat. Ennen elokuvia nähdään lyhyt dokumentti, jossa Pentti Siimes kertoo Palmu-elokuvien tekemisestä.

2.1. Sairaanhoito-opisto

Sairaanhoito-opisto x 4
Uudenvuoden konsertti Wienistä

Tanskalaisen suosikkisarjan kolmannen kauden jaksot 3 - 6 nähdään non stop lauantain lahjapaketissa - jatkoa maanantailta 28.12.! Iltapäivän aikana nähdään bonuksena Wienin filharmonikkojen perinteinen uudenvuoden konsertti uusintana edellispäivältä.

3.1. Aution saaren elokuvia

Auringonnousu
Polkupyörävaras
8 1/2

Kesän 2020 elokuvasarja Teemalla esitti klassikoita, joita Sodankylän elokuvajuhlien taiteilijavieraat ovat vuosien aikana Peter von Baghin haastattelussa valinneet mukaansa autiolle saarelle. Tässä paketissa on niistä kolme: G. F. Murnaun ensimmäisessä Oscar-gaalassa palkittu Auringonnousu, Vittorio De Sican koskettava Polkupyörävaras ja Federico Fellinin ainutlaatuinen 8 1/2.

4.1. New York

Manhattan
Paljain jaloin puistossa
Carmine Street Guitars

New York oli kevään 2020 suuri elokuvateema. NYC-lahjapaketissa on kaksi elokuvaa ja yksi dokumentti: Woody Allenin Manhattan, Robert Redfordin ja Jane Fondan tähdittämä lemmenhassuttelu Paljain jaloin puistossa sekä elokuva Greenwich Villagen legendaarisesta kierrätyskitarapajasta: Carmine Street Guitars.

5.1. Matti Pellonpää 70 v.

Arvottomat
Varjoja paratiisissa
Boheemielämää

Matti Pellonpää olisi maaliskuussa 2021 täyttänyt 70 vuotta. Peltsin muistoksi Teeman paketissa on kolme hänen elokuvaansa, jotka edustavat pitkään kestänytttä yhteistyötä Kaurismäen veljesten kanssa: Mika Kaurismäen Arvottomat sekä Aki Kaurismäen Varjoja paratiisissa ja Boheemielämää. Keväällä Teemalla nähdään myös Janne Kuusen ohjaama Pellonpää-dokumentti Boheemi elää.

Abigail Sheppard on Peppi Pitkätossu Kansallisbaletin esityksessä
Peppi Pitkätossu Abigail Sheppard on Peppi Pitkätossu Kansallisbaletin esityksessä Kuva: Jonas Lundqvist / Suomen kansallisooppera Peppi Pitkätossu,peppi pitkätossu -baletti

6.1. Loppiaisen klassinen paketti

Peppi Pitkätossu -baletti
BBC:n Proms-festivaalin päätöskonsertti
Orkesterin edessä

Loppiaisen paketissa on koko perheen riemastuttava balettiesitys maailman vahvimman tytön seikkailuista, joka on kuvattu Kansallisbaletissa vuonna 2019. Sen jälkeen perinteikäs Last Night of the Proms, jonka johtaa suomalaiskapellimestari Dalia Stasevska. Ja palkittu dokumentti Orkesterin edessä seuraa Sibelius-akatemian kapellimestarikurssin elämää.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa