Hyppää pääsisältöön

Joulunajan ohjelmia Yle Radio 1:ssä

Radio 1 toivottaa rauhallista joulua
Radio 1 toivottaa rauhallista joulua Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Yle Radio 1,joulu,joulumusiikki

Tältä sivulta löydät vinkkejä Radio 1:n laajaan jouluohjelmistoon. Tietoa saat myös radio-oppaasta. Radio 1:n ohjelmia voit kuunnella myös Yle Areenasta tai Radio 1:n kotisivulta.

Alla olevat ohjelmat julkaistaan myös Yle Areenaan.

Poimintoja Yle Radio 1:n joulunajan ohjelmista:

Näistä joululevyistä emme luovu. Musiikkivieraina Yle Radio 1:n kuuluttajat
Kuuluttajien valitsemaa joulumusiikkia ja tarinoita. (Yle Radio 1 pe 25.12. klo 14)

Muistojen bulevardi joulutunnelmissa
Kaikkiaan noin 120 joululaulua on kuunneltavissa Muistojen bulevardin koko yön kestävässä joulun erikoisohjelmassa. Jotkut hyvinkin tuttuja, toiset taas vähemmän soitettuja. (Yle Radio 1 ke 23.12. klo 23.10 - 6.00)

Knalli ja sateenvarjo -radiokuunnelma
Knalli ja sateenvarjo -radiokuunnelma Kuva: Jyrki Valkama / Yle 2002 kuunnelmat,Knalli ja sateenvarjo

Knalli ja sateenvarjo: Nauhallista joulua
Lammilla on rooli ministeriön joulunäytelmässä. Hamilton-Jones puolestaan hoitaa pääministerin haastattelun äänitystä ja alkaa vetää ministeriön tanssikerhoa. Käsikirjoitus: Edward Taylor ja John Graham. (Yle Radio 1 la 26.12. klo 14)

Joululahjavalvojaiset Jari Sinkkosen ja Outi Paanasen seurassa
Illan aikana avataan monenlaisia musiikillisia paketteja, tavataan aito oululainen tiernapoika Tuomo Rounioja ja kuullaan Erik Satien harmaasta joulusta. Lisäksi soitetaan Kaustiselle ja kysytään viulisti Kreeta-Maria Kentalalta, hytiseekö Vivaldi kansanmusiikin tahtiin. (Yle Radio 1 ti 22.12 klo 19)

Riston Valinnan jouluyö
Risto Nordell Riston Valinnan jouluyö Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Yle Radio 1,Risto Nordell,joulu

Riston Valinnan jouluyö
Joulun musiikkia, muistoja, runoja, perinteitä ja kaukaisten tähtitarhojen kimallusta. Joulun mysteerin äärellä suorassa lähetyksessä on Risto Nordell. (Yle Radio 1 to 24.12. klo 22.05 - 1.00)

Bachin jouluoratorio
I Barocchisti ja Sveitsin radion ja television kuoro, johtajana Diego Fasolis. Solisteina Siri Karoline Thornhill, sopraano, Marie-Claude Chappuis, altto, Bernhard Berchtold, tenori, ja Klaus Mertens, basso. (Yle Radio 1 to 24.12. klo 19)

Näyttelijä Chike Ohanwe
Chike Ohanwe Näyttelijä Chike Ohanwe Kuva: Ilmari Fabritius Chike Ohanwe,joulu,jouluperinteet,näyttelijät,Radioteatteri

Taiteilijan joulusaarna: Saarnaajana näyttelijä Chike Ohanwe
Tänä vuonna Taiteilijan joulusaarnan pitää Jussi-palkittu näyttelijä Chike Ohanwe. Joulusaarnassaan hän palaa korona-vuoden kokemuksiin, raskaisiinkin kokemuksiin, mutta myös siihen miltä tuntuu päästää irti. (Yle Radio 1 24.12. klo 17.10)

Joulukertomus. Näyttelijä Krista Kosonen lukee Luukkaan evankeliumia
Luenta seuraa Luukkaan evankeliumin ensimmäisen joulun tapahtumia: Jeesuksen syntymän ja sen ennustuksen. Luennassa käytetään uutta, vuoden 2020, käännöstä. (Yle Radio 1 la 26.12. klo 23)

Charles Dickens: Joulun aatto
Saiturin joulu tai Joulukertomus -nimillä myös tunnettu Charles Dickensin klassikkotarina. Lukijana on Jari Rantschukoff. (Yle Radio 1 25.12. klo 23.10 - 6.00)

Sari Valto
Sari Valto Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Sari Valto

Sari Valto: Joulurauhan julistuksen historiaa
Suomen Turku julistaa joulurauhan tänäkin vuonna. Se on aina keskiajalle asti ulottuva traditio, jota suomalaiset rakastavat. Perinteessä on kotimaista ja kansainvälistä kulttuurihistoriaa, jossa yhdistyvät sekä hengelliset että maalliset asiat. (Yle Areena)

Roman Schatz
Roman Schatz Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Roman Schatz

Roman Schatzin Maamme-kirja: Toisenlainen joulu
Joulupuuro, joulukinkku, joulupukki, joulukirkko, joulurauha... Ei tarvitse olla kulttuuriantropologi havaitakseen, että joulu on suomalaisten tärkein juhla. Mutta tänä vuonna kaikki on toisin. (Yle Radio 1 la 26.12. klo 22.05)

Jouluisia säveliä Yle Radio 1:stä
Jouluisia säveliä Yle Radio 1:stä Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle joulu,joulumusiikki

Jouluisia säveliä Radio 1:stä
Perinteisiä joululauluja kotimaasta ja ulkomailta. Uusia tuttavuuksia klassikoita unohtamatta. (Yle Radio 1 vaihtelevina aikoina)

Joululauluja, joita et kuule hississä
Jotkut ovat ehkä jo ehtineet kyllästyä kaikkein voimasoitetuimpiin joululauluihin – etenkin, jos sama tulkinta mieluisastakin kappaleesta toistuu toistumistaan. Tästä Keinuvan talon kattauksesta löydät luultavasti sellaisiakin helmiä, joita et vielä koskaan ole kuullut! (Yle Areena)

Joulumusiikin sävel on vapaa
Jouluisen konserttimusiikin puhelintoivekonsertti. Juontajina oopperalaulaja Petri Bäckström ja musiikkitoimittaja Inari Tilli. (Audio Areenassa)

Lisää Yle Radio 1:n tarjontaa löydät radio-oppaasta, Radio 1:n kotisivuilta ja Yle Areenasta. Radio 1:n taajuudet.