Hyppää pääsisältöön

Kokeile Elävän arkiston joulutietovisaa ja testaa, oletko todellinen jouluihminen!

Elävän arkiston tietovisa.
Elävän arkiston tietovisa. Kuva: Yle / Koonnut Petri Lehtola Yle Elävä arkisto

Mihin joulun perinneruokaan liittyy potaska? Mikä on kautta aikojen myydyin kotimainen joululevy? Tälle sivulle on koostettu 12 kiperää jouluaiheista kysymystä. Testaa, oletko tämän joulun todellinen knoppitietäjä, vai kannattaako sinun vain odottaa suosiolla juhannusta.

Tämä artikkeli on Yle Elävän arkiston joulukalenterin 22. luukku. Katso täältä muut luukut.

Otsikkokuvan kuvaajatiedot: Joulupukin kuumalinja: Jyrki Valkama. Histamiinin joulukalenteri: Leif Öster. Miitta-tädin joulukalenteri: Kalevi Rytkölä. Tonttu Toljanteri: Reija Jokela. Kummelin joulu: Porkkanaryhmä Oy.

Elävän arkiston testit

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto