Hyppää pääsisältöön

Yle Uutisten päivittyvä korona-artikkeli nousi kansainväliseen kärkijoukkoon

Kuvassa on Ylen uutistoimitus Pasilassa 11. marraskuuta 2020.
Yle uutisten päivittyvän korona-artikkelin tekemiseen on osallistunut valtaosa uutistoimituksesta. Kuva Pasilan uutistoimituksesta marraskuussa 2020. Kuvassa on Ylen uutistoimitus Pasilassa 11. marraskuuta 2020. Kuva: Silja Viitala / Yle marraskuu,2020,Yle,Yle Uutiset,kokoukset,uutiset,Helsinki,COVID-19,koronavirus,Wuhanin koronavirus,koronaviruspandemia Euroopassa 2020,koronaviruspandemia,koronaviruspandemia Suomessa 2020,hengityssuojaimet,kasvomaskit,maskit,korona

Yle Uutisten seuranta-artikkelia koronasta on luettu lähes 1,3 miljoonaa tuntia. Artikkeli nousi kansainvälisessä vertailussa vuoden sitouttavimpien juttujen joukkoon.

Päivittyvä korona-artikkeli on suosituin Yle Uutisten verkkosivuilla koskaan julkaistu juttu. Helmikuussa 2020 luotuun seuranta-artikkeliin päivitetään uusimpia tietoja koronaviruksen tilanteesta niin tekstinä, videona, grafiikkana, kuvina kuin suorina striimeinä. Nyt korona-artikkelia on luettu jo liki 1,3 miljoonaa tuntia. Sivulatauksia artikkelilla on yli 47,5 miljoonaa.

Lukemat ovat huipputasoa myös kansainvälisessä vertailussa. Yle Uutisten korona-artikkeli on päässyt Chartbeatin vuoden sitouttavimpien journalististen sisältöjen top 10 -listalle. Ylen artikkeli on päivittyvien uutisten kategoriassa sijalla 8. Listan kärjessä ovat saksalaisen N-TV:n korona-artikkeli sekä FiveThirtyEightin, BBC:n ja CNN:n seurannat USA:n presidentinvaaleista. Chartbeat on suurten mediatalojen käyttämä datatyökalu, joka julkaisee vuosittain listoja kansainvälisesti suosituimmista jutuista.

“Tämä on huikea homma. Luvut osoittavat, että olemme onnistuneet vuoden suurimman uutisen kertomisessa yleisölle, kuten julkisen palvelun yhtiön kuuluukin. Olemme tehneet uutistyötä poikkeuksillisissa olosuhteissa, ja tämän artikkelin tekemiseen on tavalla tai toisella osallistunut suurin osa uutistoimituksen väestä ympäri Suomen sekä kirjeenvaihtajamme maailmalla. Chartbeatin listalle pääseminen suomenkielisellä artikkelilla on täysin poikkeuksellista”, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Päivittyvien artikkelien lisäksi Chartbeat on listannut vuoden sitouttavimmat jutut ja infografiikat. Chartbeat mittaa yleisön sitoutumista sisältöihin niihin käytetyn ajan perusteella.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksille korona on ollut vuoden isoin uutisaihe. Ylen julkisen palvelun tehtävään kuuluu taata suomalaisille luotettavaa tiedonvälitystä kaikissa olosuhteissa. Myös maaliskuussa Ylen uutissisällöt ylsivät ennätyslukemiin, kun erityisesti uutis- ja erikoislähetykset vetivät yleisöä. Tänä vuonna Yle onkin tehnyt ennätysmäärän suoria striimejä ja erikoislähetyksiä. Yle on myös tarjonnut monikielistä koronauutisointia, kun uutisia on tehty teksti- ja videomuodossa arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja persiaksi.