Hyppää pääsisältöön

Pelaa Pikku Kakkosen pelejä sovelluksissa

Pelit löytyvät Pikku Kakkosen sovelluksesta ja Eskari-sovelluksesta
Pelit löytyvät Pikku Kakkosen sovelluksesta ja Eskari-sovelluksesta Kuva: Yle Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,lapset (ikäryhmät),mobiilisovellus

Pikku Kakkosen nettisivu poistuu käytöstä vuoden 2020 lopussa. Pelillinen sivusto on osin toteutettu Flash-tekniikalla. Flash-tuen poistuessa vuoden 2020 loppuun mennessä, yle.fi/pikkukakkonen-sivun Flashillä toteutetut pelit lakkaavat toimimasta, minkä takia sivusto suljetaan.

Jatkossa digitaalista leikkiä, hoksaamisen riemua ja nokkeluutta vaativia pelejä löytyy Pikku Kakkosen sovelluksesta ja Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksesta. Molemmat sovellukset ovat lapsille suunniteltuja, turvallisia ja täysin ilmaisia. Ne voi ladata sekä Android- että iOS-laitteelle.

Pikku Kakkosen sovellus kutsuu digitaalisten leikkien ja pelien pariin

Pikku Kakkosen sovellus on kehitetty alle kouluikäisille lapsille yhdessä heidän kanssaan. Sovellus koostuu kiireettömään leikkiin kutsuvasta leikkipinnasta ja haastetta tarjoavista minipeleistä. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, joissa voi kokea vauhdin riemua ja kohdata haasteita. Minipeleistä löytyy myös omaan luovaan leikkiin kutsuva piirtotyökalu.

Tutki, leiki ja ilahdu Pikku Kakkosen maailmassa!
Lataa tai päivitä sovellus Android-laitteelle tai iOS-laitteelle

Lapset pelaavat Pikku Kakkosen uutta sovellusta tabletilla.
Lapset pelaavat Pikku Kakkosen uutta sovellusta tabletilla. Kuva: Jyri Pitkänen Pikku Kakkonen,sovellusohjelmat

Pikku Kakkosen Eskari -sovellus kannustaa lasta oppimiseen ja omien havaintojen tekoon

Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on suunniteltu esiopetusikäisille lapsille yhteistyössä eri alojen ammattilaisten sekä pedagogien kanssa ja eskarilaisten kanssa testaillen. Eskari-sovelluksen parissa lapsi pääsee sekä loistamaan taidoillaan että oppimaan uutta omalla tasollaan tavoitteellisesti ja hauskasti.

Pikku Kakkosen Eskarissa tutustutaan lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisiin taitoihin, matematiikkaan, musiikkiin ja englannin kielen alkeisiin. Edistyminen tallentuu pelaajan omalle laitteelle, joten jokaisella pelikerralla on luvassa sopivasti uusiakin haasteita. Pikkusiskot ja -veljet sekä kaverit voivat luoda sovellukseen oman profiilinsa, niinpä kaikki pääsevät kokemaan ikioman Eskari-seikkailunsa. Pikku Kakkosesta tuttu Reppu-Heppu ja hänen uudet eskarikaverinsa kannustavat lasta leikkiin.

Kokeile, oivalla ja innostu Pikku Kakkosen eskari kavereiden kanssa!
Lataa tai päivitä sovellus Android-laitteelle tai iOS-laitteelle

Poika käyttää Pikku Kakkosen Eskari -sovellusta
Poika käyttää Pikku Kakkosen Eskari -sovellusta Pikku Kakkonen,mobiilisovellus

Vuorovaikutteisia, pelillisiä sisältöjä tarjotaan sovellusten muodossa. Sovelluksia kehitetään koko ajan. Otamme mielellämme vastaan palautetta, jonka avulla voimme rakentaa entistä toimivampia ja ilahduttavampia kokonaisuuksia perheen pienimmille.

Lisätietoa Pikku Kakkosen ohjelmista sekä monenmoista puuhailtavaa, askarreltavaa ja ideoita yhdessä tekemiseen löytyy yle.fi/lapset-sivulta.