Hyppää pääsisältöön

Lomalle Lappiin? Lapinkävijä Mikko "Peltsi" Peltola paljastaa vinkkinsä, näin saat lomasta kaiken irti

Peltsi ja Lappi ovat ikoninen yhdistelmä. Peltsin toinen luonto -sarjassa puolet jaksoista kuvattiin Lapissa. Tässä testatut vinkit Lapin lomailuun.

1. Unohda kello

Kun menee Lappiin, kannattaa jättää kiire ja kello kotiin. Luonto sanelee paljon sitä, mitä Lapissa tehdään ja mitä ihmiset siellä puuhaavat. Ja luontohan ei tunnetusti kulje kello kädessä. Lapissa asiat eivät tapahtu aivan niin nopeasti, mihin kelloa tuijottavat kaupunkilaiset ovat tottuneet. Jos sanotaan, että tulen ihan kohta, se voi olla kolmen päivän päästä tai viikon päästä. Asiat eivät ole niin justiinsa. Kännykän räplääminen on hyvä unohtaa jo siksikin, että Lapista löytyy monta paikkaa, missä kännykkä ei kuulu.

2. Kysy paikallisten vinkit

Sekä Lapissa että kaikessa matkailussa on tärkeää tutustua paikallisiin. Mikään turistiopas ei neuvo sellaisiin paikkoihin tai tekemään sellaisia juttuja, jotka paikalliset tietävät ja tuntevat. Eivät he välttämättä parhaita kala- tai hillapaikkojaan kerro, mutta voivat kertoa toiseksi parhaat.

3. Mene sinne, minne muut eivät mene

Aina kannattaa mennä sinne, minne muut eivät mene. Levi on varmasti kiva paikka pääsiäisenä, mutta ei se ehkä sitä tosi Lappia ole. Eli kannattaa mennä pieniin kyliin, mahdollisimman syrjään.

4. Varaudu pahimpaan

Lappiin mennessä kannattaa varustautua oikein. Luonto on Lapissa suurempaa kuin etelässä. Tämä tarkoittaa sitä, että sääolosuhteet muuttuvat äkillisesti ja ne voivat muuttua niin, että tulee äitiä ikävä. Eli aina kannattaa varustautua pahimpaan.

5. Tue paikallisia

Lapissa kun eletään paljon luonnon armoilla, niin siellä elämä on kovaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kannattaa tukea paikallista käsityötä ja paikallista yrittäjyyttä. Osta mielummin ruokasi sieltä kuin vie kotoa. Ihmiset asuvat ja yrittävät Lapissa ja sitä kannattaa tukea.

.