Hyppää pääsisältöön

Jörn Donnerin koko elokuvaura ohjaajana, tuottajana ja dokumentaristina katsottavissa Areenassa

Yle on hankkinut rajoittamattomat oikeudet kaikkiin Jörn Donnerin elokuviin. Pakettiin kuuluu myös lähes 30 hänen tuottamaansa elokuvaa. Jörn Donner (1933–2020) tunnetaan laajasta kirjallisesta tuotannostaan, mutta myös filmikriitikkona, elokuvaohjaajana ja -tuottajana.

Jörn Donner-paketti Yle Areenassa. Kaikki paketin elokuvat ovat toistaiseksi Areenassa.

Mittavan paketin avulla voit tutustua Jörn Donnerin ohjaamiin elokuviin ja dokumentteihin, hänen tuottamiinsa elokuviin sekä haastatteluihin hänen työstään, elämästään ja näkemyksistään, kuten dokumentissa Ammatti: elokuvaohjaaja.

Jos kuvittelee että tällainen koko illan dokumentti kaikkine lauluineen ja hulluuksineen pärjäis elokuvateatterissa niin sehän on pelkkää illuusiota ja sellastahan se oli. Mutta me tehtiin vähän tällaisella itsemurha-mentaliteetilla.― Jörn Donner, Ammatti: elokuvaohjaaja

Jörn Donnerin elokuvaohjaukset herättivät usein kohuja ja niihin liittyi oikeusjuttuja ja sensuuria. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) ohjelmistosuunnittelija, elokuvaohjaaja, -kriitikko ja tuottaja Otto Kylmälä arvioi Donneria elokuvaohjaana Yle Uutisten artikkelissa.

Seksikomedia Krapula (Baksmällä, Ruotsi/Suomi, 1973) ei löydy Yle Areenasta, sillä sen ikäraja on K-18.

Donner vaikutti myös Ruotsin elokuvainstituutin toimitusjohtajana, Suomen Los Angelesin pääkonsulina, kansanedustajana ja europarlamentaarikkona.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2023.
Keskustele