Hyppää pääsisältöön

Rakas metsäni – Radio Suomi kerää kuuntelijoiden metsätarinoita

Olli Haapakangas metsässä
Jos puu voisi kertoa tarinansa, mikrofoni olisi jo valmiina. Olli Haapakangas metsässä Kuva: Olli Haapakankaan kotialbumi Olli Haapakangas,Yle Radio Suomi

Suomessa niitä honkia vielä humisee, peräti 86 prosenttia maamme pinta-alasta on jonkinsortin metsätalousmaata.

Ennen 1800-lukua ja isojakoa metsät olivat yhteisomistuksessa, ne ikäänkuin olivat vain. Kun pellot jaettiin, myös metsille osoitettiin omistajat ja kun metsäteollisuudesta kehittyi isoa bisnestä, puista muodostui maamiehen humiseva pankki.

Yli 60 prosenttia metsistämme on yksityisomistuksessa. Millainen metsänomistaja suomalainen on? Sitäpä voisi vaikka kuuntelijoilta kysyä.

Kerro siis metsäsi vaiheista! Kuinka sellaista on sinulle siunaantunut, miten olet sitä hoitanut, millainen olo siellä tulee? Mitä metsäsi sinulle antaa, mitä ottaa? Mikä omistamisessa on vaikeinta, mikä taas hienointa?

Miltä tuntuu kaataa puu, tai jättää pystyyn? Oletko tehnyt oman metsän puista talon tai tilin vai annatko sen olla vain?

Kaikenlaiset metsätyö-, tulistelu- ja kuusenhakutarinat ovat nyt tervetulleita, samoin kuukkelit, kirveet ja kirjanpainajat ja ketä ikinä sinun ja metsäsi väliin mahtuukaan.

Rakas metsäni aloittaa Radio Suomen tiistaiteemojen kevätkauden 5.1.2021 klo 18. Metsätarinoita lueskelee jo valmiiksi niihin pihkaantunut Olli Haapakangas.

Lomake on poistettu.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi