Hyppää pääsisältöön

DJ PartaMatti lupaa täyttää vuodenvaihteen musiikillisella hedelmäsalaatilla – mutta kuullaanko tv-lähetyksessä suomalaisten suurin toive?

Matti Airaksinen viihdyttää Vuosi vaihtuu 2020 -lähetyksen jatkoilla.
DJ PartaMatti eli Matti Airaksinen vetää vuoden kovimmat jatkot. Matti Airaksinen viihdyttää Vuosi vaihtuu 2020 -lähetyksen jatkoilla. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Matti Airaksinen,90-luvun musiikki

Mitä muuta Suomen kansa kaipaisi uudelle vuodelle kuin hyvää meininkiä ja Scooteria? Radiojuontaja ja DJ Matti Airaksisen alias PartaMatin mukaan ei juuri mitään.

Matti Airaksinen soittaa musiikkia Ylen uuden vuoden Vuosi vaihtuu -ohjelman jatkoilla TV1:llä heti vuoden vaihtumisen jälkeen. Pitkän uran YleX:llä erityisesti suosittuna Parasta ennen! -ohjelman juontajana tehnyt Airaksinen lupaa tarjota kansalle sitä, mitä se haluaa.

Settilistaansa Airaksinen on koonnut yleisön toiveiden pohjalta. Ja niitähän riitti.

– Kyllä suomalaisen ikuinen kaipuu Scooterin perään näkyy ja voi hyvin, Airaksinen nauraa.

Airaksinen kertoo, että varsinkin Scooteria toivottiin niin monella suulla, että hän joutui jo kieltämään kyseistä artistia koskevat lisätoiveet. Tosiasiassa toiveet olivat kuitenkin Airaksisen mukaan ilahduttavan monipuolisia.

– Ihmiset eivät toivoneet kaikista ilmiselvimpää tavaraa, vaan ideoita oli kaivettu myös laarin reunoilta.

Settilistalle onkin jo löytynyt hyviä vaihtoehtoja, ja Airaksisen mukaan tarjolla on “kaikille kaikkea”.

– Siitä tulee musiikillinen hedelmäsalaatti eli 90-luvun ja 2000-luvun alun sulosointuja, Airaksinen kuvailee.

Yleisö saa osallistua viestein ja terveisin

Disko2000- ja Parasta ennen! -ohjelmia tehnyt Airaksinen on imenyt 90-luvun ja 2000-luvun alun musiikkia itseensä ensin arjessaan ja myöhemmin työssään YleX:llä. Airaksinen onkin innoissaan siitä, että pääsee jälleen sellaisen musiikin pariin, joka on muodostunut tärkeäksi myös dj:lle itselleen.

– Hauskaa, kun tulee tuollainen erikoiskeikka, etenkin televisiossa, missä pääsee ammentamaan kaikkea, mitä sen musan kanssa on tullut aikoinaan tehtyä.

Siitä tulee musiikillinen hedelmäsalaatti eli 90-luvun ja 2000-luvun alun sulosointuja.― Matti Airaksinen

Kuten klubikeikalla, myös televisiossa paistavat kirkkaat valot ja etukäteissuunnittelun määrä on vähintäänkin yhtä suuri.

Pientä tuntumaa yleisöttömään esiintymiseen Airaksinen sai keväällä, kun hän kokeili striimikeikan pitämistä. Vuorovaikutus ja yleisön reaktiot jäivät silloin ja nyt kokematta, mutta se ei ole pelkästään huono asia.

– Nyt voi rauhassa ja ehkä vähän vapautuneemmin soitella kuin normaalilla keikalla, kun en saakaan palautetta välittömästi, jos joku biisi ei uppoakaan eikä kukaan ole näyttämässä pitkää naamaa, Airaksinen nauraa.

Lähetyksen aikana yleisö voi kuitenkin lähettää terveisiä ja viestejä, joita nostetaan ruutuun kaikkien nähtäville. Biisivalinnoista saa laittaa rantuakin.

– Odotan innolla, että näen ihmisten toiveita ja kommentteja. Ja jos joku parjaa, niin sehän on vain mahtavaa, että musiikki ja toiminta herättää tunteita.

Gogi Mavromichalis, Matti Airaksinen ja Emma Karasjoki esiintyvät Vuosi vaihtuu 2020 -lähetyksessä.
Matti Airaksinen (kesk.) houstaa Vuosi vaihtuu -ohjelmaa yhdessä Emma Karasjoen ja Gogi Mavromichalisin kanssa. Gogi Mavromichalis, Matti Airaksinen ja Emma Karasjoki esiintyvät Vuosi vaihtuu 2020 -lähetyksessä. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Matti Airaksinen,Emma Karasjoki,Constantinos Mavromichalis,vuosi vaihtuu

Päästäänkö nauttimaan Scooterista?

Vuoden vaihtumisesta Airaksinen on mielessään, kuten sattuneesta syystä varmasti moni muukin. Fiilis vuodesta 2021 on miehen sanojen mukaan “varovaisen toiveikas”.

Uudenvuoden lupauksia Airaksinen ei ole yleensä tehnyt, mutta lähetyksessä hän on luvannut tehdä poikkeuksen.

– Elämä on enemmän johdattelua kuin haaveilua; asioita vain ilmaantuu ja eletään sen mukaan, mitä tulee eteen. Ei ole ollut uudenvuoden haaveena, että soitan joskus uudenvuoden keikkaa televisiossa, mutta tässä sitä ollaan, mies naurahtaa.

Mutta kuullaanko jatkoilla sitä niin kovasti toivottua Scooteria? Siihen Airaksisella on salamyhkäinen vastaus.

– Se on vielä tässä vaiheessa mysteeri, mutta se selviää sitten lähetyksessä.

Vuosi vaihtuu -lähetys uudenvuodenaattona 31.12. kello 22.30 ja Vuosi vaihtuu -jatkot kello 00.06 Yle TV1:llä ja Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua