Hyppää pääsisältöön

Rakkauslääkäri Emilia Vuorisalmi: “Lapsuuden draivi ja isoäidin maalaamat isot unelmat eivät kohdanneet ympäristön kanssa”

Emilia Vuorisalmi
Emilia Vuorisalmi on lääkäri, puhuja, tietokirjailija ja yrittäjä. Emilia Vuorisalmi Kuva: Parad Media Yle Radio Suomi,Kutsuvieras,Emilia Vuorisalmi

Emilia Vuorisalmi kertoo Kutsuvieras-ohjelmassa, miten tärkeätä on unelmoida. Kun unelmansa tuntee tarkasti, ne voivat myös toteutua. Ohjelmassa kuullaan, mihin kaikkeen isoäidiltä kuullut tarinat Emilian johdattavat.

Kuuntele Emilia Vuorisalmen Kutsuvieras Yle Areenassa.

Emilia Vuorisalmi on kehittänyt täysin omanlaisen tavan toteuttaa lääkärin ammattia. Hän haluaa edistää ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia tekemällä puhekeikkoja sekä inspiroimalla ja rohkaisemalla ihmisiä somessa. Lisäksi hän pitää vastaanottoa ja häneltä on ilmestynyt kaksi tietokirjaa: Sekaisin lovesta ja Rakkaus haltuun.

Emilialla oli jo nuoruudessa monta rautaa tulessa.

Emilia Vuorisalmi juoksee
Emilia Vuorisalmi juoksee Kuva: Yksityinen Yle Radio Suomi,Kutsuvieras,Emilia Vuorisalmi

– Puhalsin sisälläni virtaavan energian erilaisiin pikku bisneksiin ja myin milloin skootterilla pirtelöitä, milloin herneitä tien varressa.

Hän harrasti pikajuoksua ja organisoi kouluun kioskin ja leipomon. Isoäiti oli yksi hänen lapsuutensa tärkeistä hahmoista.

Emilia Vuorisalmen isoäiti mammi Leena Kihlberg
Emilian isoäiti eli mammi Leena Kihlberg. Emilia Vuorisalmen isoäiti mammi Leena Kihlberg Kuva: Yksityinen Yle Radio Suomi,Kutsuvieras,Emilia Vuorisalmi

– Voin mielessäni edelleen nähdä hänet valkoinen minkkipuuhka hartioilla säteilemässä suuren tähden lailla.

Emilia nukkui lapsena usein isoäitinsä vieressä ja tämä kertoi iltasaduksi tarinoita Hollywoodin näyttelijättäristä ja tanssijoista.

– Kerran isoäiti kertoi tarinan, jossa kuuluisa tanssijatar ajaa avoautolla pitkin rantabulevardia, joutuu onnettomuuteen ja kuolee kuristautumalla omaan huiviinsa.

Emilia ei tuona iltana kuitenkaan jäänyt ajattelemaan kuolemaa, vaan elokuvien glamouria.

27-vuotiaana hän lähti miehensä kanssa tämän työn perässä Los Angelesiin asumaan.

Emilia Vuorisalmi LA:ssa
Kutsuvieras-ohjelmassa Emilia kertoo elokuva-alan Oscar-palkintoviikon tapahtumista. Hän pääsi osallistumaan Vanity Fair -lehden erityisiin juhliin. Emilia Vuorisalmi LA:ssa Kuva: Marica Rosengard Yle Radio Suomi,Kutsuvieras,Emilia Vuorisalmi

– Parvekkeeltamme näkyi kuuluisa Hollywood-kyltti ja kukkulat.

Emilia asettui kaupunkiin nopeasti. Ihmiset olivat avoimia ja kaikki haaveilivat isosti. Aika Los Angelesissa jäi kuitenkin kahden vuoden mittaiseksi, sillä avioeron myötä Emilia palasi takaisin marraskuiseen Suomeen.

Ohjelmassa kuullaan minkälaiseen viimeiseen viikonloppuun Emilian Hollywood-aika päättyi ja mitä sitten tapahtui ja miten Emilia lopulta löysi oman kutsumuksensa.

Katarina Blomqvist

Kutsuvieraan kuulet Radio Suomessa maanantaista perjantaihin 28.12.2020 – 1.1.2021 klo 13 jälkeen. Uusinta keskiyöllä.
Yle Areenassa Kutsuvieras on kuunneltavissa 28.12. lähtien.

Ohjelman musiikki
Frank Sinatra: Fly me to the Moon
Sjöroos & Vesala: Finlandia
Alicia Keys: Empire State of Mind
Lady Gaga: Always Remember Us This Way
Kari Tapio: Olen suomalainen
Haloo Helsinki: Beibi
Melody Garlot: Morning Sun
Dionne Warwick: What The World Needs Now

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi