Hyppää pääsisältöön

Säveltäjä ja futuristi Perttu Pölönen: “Jos jotain haluaa muuttaa, on käärittävä hihat ja ryhdyttävä toimeen”

Perttu Pölönen
Perttu Pölönen on säveltäjä, futuristi, keksijä, puhuja ja tietokirjailija. Hänen uusin kirjansa on nimeltään Tulevaisuuden identiteetit. Perttu Pölönen Kuva: Parad Media Yle Radio Suomi,Kutsuvieras

Lukioikäisenä Perttu Pölönen keksi sävelkellon, joka auttoi häntä musiikin teorian ymmärtämisessä. Kutsuvieras-ohjelmassa Perttu muistelee musiikki-innostuksensa alkua ja kertoo miten hänestä tulikin yrittäjä säveltämisen opinnoista huolimatta. Hän pitää itseään ajatusten kirkastajana.

Kuuntele Perttu Pölösen Kutsuvieras Yle Areenassa.

Säveltäminen on Pertulla muuttunut yrittäjyydeksi. Hän on mukana opetusalan yrityksessä ja tekee lisäksi paljon puhujakeikkoja. Hän on julkaissut tietokirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit.

Perttu Pölönen polttamassa risuja.
Kutsuvieras-ohjelmassa Perttu Pölönen muistelee risujenpolttoa ja muita lapsuuden jännittäviä touhuja. Perttu Pölönen polttamassa risuja. Kuva: Yksityinen Yle Radio Suomi,Kutsuvieras,Perttu Pölönen

Perttu Pölönen näkee säveltämisessä ja kirjoittamisessa yhtäläisyyksiä.

– Molemmissa on tärkeää pitää vastaanottajan huomio yllä, antaa sopivasti uutta, rakentaa vanhan päälle ja yllättää sopivin keinoin.

Perttu Pölönen Myanmarissa koulutuksen kehittäjänä.
Perttu Pölönen toimii Myanmarissa koulutuksen kehittäjänä. Perttu Pölönen Myanmarissa koulutuksen kehittäjänä. Kuva: Yksityinen Yle Radio Suomi,Kutsuvieras,Perttu Pölönen

Ensimmäisen kirjansa hän kirjoitti pienellä Reunion-tulivuorisaarella, joka sijaitsee Mauritiuksen ja Madagaskarin välissä.

– Voisi kuvitella, että esikoiskirjan kirjoittamisen jälkeen takki olisi tyhjä, mutta minusta tuntui, että olin vasta saanut jutun jujusta kiinni.

Lapsia Myanmarissa
Kutsuvieras-ohjelmassa Perttu Pölönen kertoo, miten digitaalilaitteita voi käyttää oppimisen apuna. Lapsia Myanmarissa Kuva: Yksityinen Yle Radio Suomi,Kutsuvieras,Perttu Pölönen

Perttu alkoi pian kirjoittaa toista kirjaansa. Sitä kirjoittaessa hän lähti kirjoitusmatkalle olohuoneeseensa, koska koronarajoitukset olivat keväällä 2020 juuri tulleet voimaan.

Kutsuvieras-ohjelmassa käydään Mozartin lapsuudenkodissa, Kaliforniassa ja Myanmarissa.

Katarina Blomqvist

Ohjelman musiikki
John Mayer: Stop This Train
W.A. Mozart: Requiem
Perttu Pölönen: Rubiikin kuutio
Coldplay: Sky full of stars
Jacob Collier: Sky Above
Anssi Kela: Maitohapoilla
Andy Mckee: For My Father
Norah Jones: Long Way Home

Kutsuvieraan kuulet Radio Suomessa maanantaista perjantaihin 28.12.2020 – 1.1.2021 klo 13.02.
Koko sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi