Hyppää pääsisältöön

Haaveissa jättisaalis? Armoitettu kalamies Mikko "Peltsi" Peltola kertoo vinkkinsä suuren kalan nappaamiseen

Näin et joudu tyytymään pikkusintteihin! Mikko "Peltsi" Peltola pääsi Peltsin toinen luonto -sarjaa kuvatessaan moniin ikimuistoisiin kalapaikkoihin. Nämä vinkit on siis testattu oikeissa olosuhteissa!

1. Mene sinne, missä on kalaa

Jos haluat saada isoja kaloja, hankkiudu paikkaan, missä niitä on. Koska ei voi saada kalaa, jos ei ole kaloja. Kalat liikkuvat vuodenaikojen ja veden lämpötilan mukaan, joten suuria kaloja löytyy eri aikoina eri paikoista.

2. Ole omaperäinen

Kalastuksessa kannattaa käyttää mielikuvitusta. Varsinkin isot kalat ovat nähneet elämänsä aikana jos jonkinnäköistä viehettä. Ne eivät välttämättä tartu siihen, millä kaikki muut ovat saaneet kalaa. Kannattaa siis kokeilla jotain omaperäistä viehettä, se voi joskus yllättää positiivisesti.

3. Kärsivällisyys palkitaan

Kärsivällisyys on tärkeä osa kalastusta. Iso kala on aktiivinen ja syö jossain kohtaa päivää, mutta ei missään tapauksessa koko päivää. Silloin kun se hetki on, niin vieheen pitäisi olla kalan nokan edessä

4. Oikea paikka ja aika

Kalat liikkuvat paikasta toiseen riippuen vuodenajasta. Hyvä esimerkki tästä on hauki. Monella suomalaisella haukiennätys on kaksi tai kolme kiloa. Sitten ihmetellään, että miksi ei saada isompia. Tämä johtuu siitä, että suurin osa ihmisistä kalastaa haukea heinäkuussa mökkilaiturilta. Isot hauet eivät kuitenkaan ole silloin siellä. Ne ovat syvemmällä hakemassa viileämpää vettä ja saapuvat mataliin kaislikoihin vasta loka-marraskuussa.

5. Ota opas

Kalastusoppaan palkkaaminen kannattaa. Oppaat ovat ammattilaisia, jotka työkseen tutkivat, missä kalat milloinkin ovat ja vievät asiakkaan kalastamaan juuri sellaisiin paikkoihin.

Peltsin toinen luonto Areenassa nyt ja Yle TV2:ssa 14.12. klo 21 alkaen. Peltsi on lähetyksen aikana chatissa! Tule mukaan keskustelemaan maanantaisin klo 20:45 alkaen. Chattiin mukaan pääset täältä
.