Hyppää pääsisältöön

Ismo Alanko, Dingo ja Juice - Yle Puheen loppiainen on lastattu musiikkidraamoilla

Kuvassa Juice Leskinen, Ismo Alanko ja Neumann.
Kuvassa Juice Leskinen, Ismo Alanko ja Neumann. Yle Puhe

Yle Puhe tarjoaa loppiaisena suosittuja radio-ohjelmia ja podcasteja kuuntelumaratonina aamukuudesta puoleenyöhön. Luvassa musiikkidraamat Ismo Alangosta, Dingosta ja Juice Leskisestä.

Klo 06:00 - 9:30
Varo kertomusta!

Varo kertomusta! on podcast-sarja kertomusten rakastajille, vihaajille ja niihin välinpitämättömästi suhtautuville. Sarja paneutuu vastaamaan niihin kysymyksiin, jotka liittyvät kertomuksen vaaralliseen käyttöön ja sen sudenkuoppiin liittyen erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin ilmiöihin.

Klo 9:30 - 10:48
Nanosekunnin tarkkuudella

Monia aikaan liittyviä seikkoja on vaikea käsittää arkijärjellä. Aika on jotakin, joka koskee meitä kaikkia. Aika liittyy jokaisen elämään, alusta loppuun. Aikaa mitataan, sitä säästetään ja sen kanssa kiirehditään. Aika on suhteellista, sanotaan. Mitä aika todella on? Näkemyksiä ja selityksiä on monia. Filosofisesti pohdiskeleva ja villisti aikamatkaileva neliosainen audiosarja seikkailee ajasta ja paikasta toiseen. Toimittaja Jukka Mikkola.

Klo 10:48 - 11:32
Ismo Alangon tarina - tällainen on suunnannäyttäjä ja rock-ikoni

Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on? -dokumentin toimittaja J.P. Pulkkinen kirjoitti kattavan artikkelin rock-ikonin urasta ja elämästä. Kuuntele artikkeli Alangon aikalaisen J.P. Pulkkisen lukemana.

Klo 11:32 - 17:10
Kaikki huutaa Dingo!

Neumannin ja Dingon suosio leimahti kuin taikaiskulla Levyraadin voiton jälkeen tammikuussa 1984. Mikään tai kukaan ei ole pystynyt synnyttämään Suomessa samanlaista fani-ilmiötä. Lokakuussa 1986 Nivalan Tuiskulassa Neumann ilmoitti keikan olevan Dingon viimeinen. Kaikki huutaa Dingo! on 20-osainen tarina viidestä porilaisnuoresta ja heidän bändistään, joka sekoitti Suomen. Neumannin roolissa Olli Riipinen.

Klo 17:10 - 00:05
Juicen taivaallinen aulabaari

Musiikillinen draama lyriikan mestarista Juhani "Juice" Leskisestä (1950-2006). Musiikkidraamassa Juice joutuu takaisin elämänsä hauskoihin, tunteellisiin ja katkeriin tilanteisiin. Taivaallisessa Aulabaarissa Juice tapaa itselleen tärkeitä ihmisiä, edesmenneitä maailmanhistorian merkkihenkilöitä, yllätysvieraita – eikä kiusallisiakaan kohtaamisia voi tässä baarissa välttää.

 • Hiihdon MM-kisat Yle Puheessa suorana ja tunteella 23.2. – 7.3.

  Hiihdon MM-kisat 2021 Yle Puheessa

  Vuoden 2021 pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut järjestetään 23.2. – 7.3. Oberstdorfissa Saksassa. Kisoja voi jännittää suorana TV2:n ja Yle Puheen välityksellä. Yle Puheessa selostukset suorana ja tunteella. Selostajina Jarmo Lehtinen ja Simo Leinonen.

 • Perttu Häkkinen halusi ymmärtää suomalaisuutta - kuratoidut uusinnat Yle Puheessa

  Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat Yle Puheessa

  Miksi äärioikeisto nousee? Miksi ihmiset uskovat yhä vain salaliittoteorioihin tai Rudolf Steinerin antroposofisiin opetuksiin? Millaista on hyvä propaganda, millainen on hyveellinen ihminen? Perttu Häkkinen -ohjelmassa muun muassa näitä ja monia muita yhä ajankohtaisia ilmiöitä ja uskomuksia pohdittiin jo vuosia sitten. Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat Yle Puheessa 16.2.2021 alkaen tiistaisin klo 13.02.

 • Latinalaista Amerikkaa pyyhkii feminististen protestien aalto – “Me ansaitsemme paremman elämän”

  Etelä-Amerikassa vaaditaan syrjinnän lopettamista.

  Abortin laillistamista ja syrjinnän loppumista vaativat mielenosoitukset ovat mullistaneet viime vuosina Latinalaisen Amerikan maita. Suomessa asuva perulaisrunoilija kuvailee tapahtumia feministiseksi vallankumoukseksi. Argentiinalaiset mielenosoittajat juhlivat viime yönä kaduilla, kun lakialoite abortin laillistamisesta hyväksyttiin senaatissa.