Hyppää pääsisältöön

Ismo Alanko, Dingo ja Juice - Yle Puheen loppiainen on lastattu musiikkidraamoilla

Kuvassa Juice Leskinen, Ismo Alanko ja Neumann.
Kuvassa Juice Leskinen, Ismo Alanko ja Neumann. Yle Puhe

Yle Puhe tarjoaa loppiaisena suosittuja radio-ohjelmia ja podcasteja kuuntelumaratonina aamukuudesta puoleenyöhön. Luvassa musiikkidraamat Ismo Alangosta, Dingosta ja Juice Leskisestä.

Klo 06:00 - 9:30
Varo kertomusta!

Varo kertomusta! on podcast-sarja kertomusten rakastajille, vihaajille ja niihin välinpitämättömästi suhtautuville. Sarja paneutuu vastaamaan niihin kysymyksiin, jotka liittyvät kertomuksen vaaralliseen käyttöön ja sen sudenkuoppiin liittyen erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin ilmiöihin.

Klo 9:30 - 10:48
Nanosekunnin tarkkuudella

Monia aikaan liittyviä seikkoja on vaikea käsittää arkijärjellä. Aika on jotakin, joka koskee meitä kaikkia. Aika liittyy jokaisen elämään, alusta loppuun. Aikaa mitataan, sitä säästetään ja sen kanssa kiirehditään. Aika on suhteellista, sanotaan. Mitä aika todella on? Näkemyksiä ja selityksiä on monia. Filosofisesti pohdiskeleva ja villisti aikamatkaileva neliosainen audiosarja seikkailee ajasta ja paikasta toiseen. Toimittaja Jukka Mikkola.

Klo 10:48 - 11:32
Ismo Alangon tarina - tällainen on suunnannäyttäjä ja rock-ikoni

Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on? -dokumentin toimittaja J.P. Pulkkinen kirjoitti kattavan artikkelin rock-ikonin urasta ja elämästä. Kuuntele artikkeli Alangon aikalaisen J.P. Pulkkisen lukemana.

Klo 11:32 - 17:10
Kaikki huutaa Dingo!

Neumannin ja Dingon suosio leimahti kuin taikaiskulla Levyraadin voiton jälkeen tammikuussa 1984. Mikään tai kukaan ei ole pystynyt synnyttämään Suomessa samanlaista fani-ilmiötä. Lokakuussa 1986 Nivalan Tuiskulassa Neumann ilmoitti keikan olevan Dingon viimeinen. Kaikki huutaa Dingo! on 20-osainen tarina viidestä porilaisnuoresta ja heidän bändistään, joka sekoitti Suomen. Neumannin roolissa Olli Riipinen.

Klo 17:10 - 00:05
Juicen taivaallinen aulabaari

Musiikillinen draama lyriikan mestarista Juhani "Juice" Leskisestä (1950-2006). Musiikkidraamassa Juice joutuu takaisin elämänsä hauskoihin, tunteellisiin ja katkeriin tilanteisiin. Taivaallisessa Aulabaarissa Juice tapaa itselleen tärkeitä ihmisiä, edesmenneitä maailmanhistorian merkkihenkilöitä, yllätysvieraita – eikä kiusallisiakaan kohtaamisia voi tässä baarissa välttää.

 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.