Hyppää pääsisältöön

Millainen oli ensimmäinen asuntosi? Kerro omilleen muuttamisen ihanuudesta ja kurjuudesta!

Olli Haapakankaan postiluukku
Tämän oven takana eräs mannermainen suurmies lämmitti ensimmäiset maksalaatikkonsa. Olli Haapakankaan postiluukku Kuva: Olli Haapakankaan kotialbumi Olli Haapakangas,Yle Radio Suomi

Ihminen on kuin pääskynen - lentää pesästään kun suinkin kykenee. Menipä hän sitten opiskelemaan, oikeisiin töihin tai vaikka suoraan avioliiton satamaan, aina näkymätön napanuora katkeaa kun vanha koti jää taa.

Harva kuitenkaan ajattelee jäävänsä vaihdoksessa saamapuolelle - siitähän elämä vasta alkaa kun omilleen pääsee. Kuinka rakas ja tärkeä onkaan ensimmäinen oma asunto, olkoon kuinka nukkavieru huone tahansa!

Omassa kämpässä elämä on jännittävää ja joka päivä oppii uutta maailmasta - ja itsestään. Vielä vuosikymmeniä myöhemmin saattaa kävellä vanhan ikkunan ohi ja tiirailla sen vieraita verhoja kaihoten - nuo ne olivat aikoja, kun tuolla istuttiin...

Olet nyt tervetullut muistelemaan ensimmäistä asuntoasi ja yhteistä taivaltanne! Mistä sait asunnon ja millaisen? Muistako ensimmäisen illan omassa kämpässä? Olitko kimpassa kivojen kämppisten keskellä, vai petasitko yksiösi kapean vuoteen joka aamu kello kuusi? Miltä tuntui lentää pesästä ja nousta siivilleen? Jos joskus kävisit katsomassa ensimmäistä asuntoasi, mitä haluaisit sanoa sille?

Radio Suomi kertoo ensiasujien vaiheista suuressa Ensimmäinen asuntoni-illassa tiistaina 12.1 kello 18. Toimittajana soluasuntojen ja pesutupien erikoismies Olli Haapakangas.

Täytä lomake.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi