Hyppää pääsisältöön

Yle Radio 1:een uudenlaisia musiikkiohjelmia ja lisää klassista musiikkia iltapäivään

Mielimaisema-ohjelma
Mielimaisema-ohjelma Kuva: Yle Yle Radio 1

Vuosi 2021 tuo Radio 1:een uudenlaista musiikkia. Samalla suosittu klassista musiikkia soittanut iltapäivän ohjelma pitenee.

Timantteja ja ruostetta
Timantteja ja ruostetta Kuva: Hans Weckman Yle Radio 1

Timantteja ja ruostetta on uusi hyvän mielen ja suurten tunteiden musiikkiohjelma, joka kutsuu ilahtumaan, heittäytymään ja rentoutumaan. Timantteja ja ruostetta tarjoaa laatumusiikkia yli genrerajojen, niin nostalgiannälkäisille kuin uutta kuunneltavaa etsiville. Jazzahtavaa musiikkia, etnoa ja poppia – timanttisia biisejä ja ruosteisiakin soundeja. Timantteja ja ruostetta -ohjelma soi Radio 1:ssä tiistaisin klo 17.30–18.05 ja keskiviikkoisin klo 17.35–18.20.

"Tällaista rentoa, hyvän tuulen, pikkuisen nostalgiamaustettua musiikkia on soinut Radio 1:ssä melko vähän, ja koko Suomessakin on vain vähän radioita, jotka soittaisivat juuri tällä tavalla maustettua musiikkia", sanoo Radio 1:n vastaava tuottaja Anna Simojoki.

Toinen uusi ohjelma on Mielimaisema. Se johdattelee fiilistelemään niin uusien kuin vanhempienkin biisien parissa. Mitä ajatuksia herättää kaupan kassajonossa ohimennen kuultu biisi? Millaisen muistijäljen on jättänyt koulun limudiskon viimeinen hidas tai festareilla aamuyön tunteina laulettu laulu? Musiikki herättää tunteita ja muistoja, ja saa mielikuvituksen laukkaamaan. Musiikillisia mielimaisemiaan avaavat vuoroviikoin Riikka Holopainen ja Ahti Paunu. Mielimaisema kuullaan radiosta perjantaisin klo 17.10–18.10.

Klassinen kattaus
Klassinen kattaus Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle musiikkiohjelmat,Yle Radio 1,klassinen musiikki

Klassisen musiikin osuus ohjelmistosta ei kuitenkaan pienene. Aiempi suosittu Klassista kahteen -ohjelma pitenee arkisin kaksituntiseksi ja saa uudeksi nimekseen Klassinen kattaus. Klassinen kattaus soi radiossa arkisin klo 13–15 ja viikonloppuisin klo 13–14.

Muutoksien seurauksena jotkut ohjelmat vaihtavat paikkaa lähetyksessä. Esimerksiksi Näistä levyistä en luovu kuullaan jatkossa lauantaisin klo 14. Maanantainen Musiikkistudio päättyy, mutta muun muassa Klassinen kattaus soittaa musiikkia, jota aiemmin olisi kuultu Musiikkistudiossa. Musiikkistudiossa on soinut Ylen tallentamaa klassista musiikkia.

Tietoa Yle Radio 1:n ohjelmista löydät kanavan omilta sivuilta ja radio-oppaasta.

---

Tutustu myös: Radio Suomeen uusia musiikkiohjelmia – sunnuntaiaamun paraatipaikalle siirtyy aikoinaan jo Ylen legendaarista Rockradiota toimittanut Tero Liete