Hyppää pääsisältöön

Mustanaamio, kirkkosali ja röökipaikka

Samuli putro rannalla makaa promokuvassa.
Samuli putro rannalla makaa promokuvassa. Kuva: Aki Roukala Samuli Putro

Laulaja-lauluntekijä Samuli Putro on entinen seurakuntanuori, joka viihtyi 15-kesäisenä seurakunnan kesäkodilla ja Tupoksen Shellillä.

Emma- ja Juha Vainio -palkinnoilla tunnustettu Putro vie Yle Olohuoneen ensi lauantaina 16.1. synnyinseuduilleen Raaheen ja paikkoihin, joissa häntä ei ennen ole kuvattu. Sinne, missä leikittiin lapsena ja sinne, missä 8-vuotias lyyrikonalku taklasi jääkiekko-ottelun aikana liikunnanopettajansa sairaalakuntoon. Merkityksellisten paikkojen lisäksi artisti tapaa ohjelmassa myös itselleen tärkeitä ihmisiä.

Tarinoiden lomassa Samuli Putro esiintyy suorassa lähetyksessä muun muassa jousikvartettinsa säestyksellä. Keikkapaikaksi on valikoitunut Raahen
Pakkahuoneen museo, joka oli myös Putron kesätyöpaikka vuonna -89. Paljain jaloin työskennelleellä kesäduunarilla oli tapana ohjata kävijät
mielellään ensin kirkkosaliin, jossa on Raahen vanhan kirkon veistoksia 1600-luvulta lähtien. Samaisesta salista kuullaan lauantaina tärkeitä biisejä
entisen museo-oppaan uran varrelta - illan kruunaa kappale, jonka yleisö saa äänestää.

Yle Olohuoneen juontava Susanna Laine on innoissaan päästessään tekemään ohjelmaa Putron entiseen kotikaupunkiin. "Hauskaa nähdä, minkälaisissa maisemissa suosikkiartistini laulun aiheet ovat alkaneet itää."

Samuli Putro, Raahe - Yle Olohuone la 16.1. klo 21.10 tv1 ja Yle Areena

https://areena.yle.fi/1-50735178

  • Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

    Yle Olohuone Puotilassa.

    Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa. Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan.

  • “Tänään on hyvä päivä”

    Samae Koskinen Yle Olohuoneessa

    Laulaja-lauluntekijä, HPK-fani ja innokas mailapelaaja Samae Koskinen kutsuu Susanna Laineen ja katsojat kyläilemään nuoruutensa kotikaupunkiin Riihimäelle. Mitä tapahtui maauimalan hyppytornissa kesäilloin? Entä minkä koulun tiloissa Samaen bändiharrastus virisi kukkaan?

Uusimmat sisällöt - Olohuone