Hyppää pääsisältöön

Teflon Brothers ja Pandora vastaavat kevään kovimmasta korvamadosta biisillään I Love You

Mitä tapahtuu kun yhdistetään yksi Suomen parhaiten striimaavia yhtyeitä ruotsalaisen eurodance-legendan kanssa? Syntyy kappale I Love You, jolla Teflon Brothers ja Pandora nousevat UMK-lavalle helmikuussa.

Suomalaisia jo yli 10 vuoden ajan villinnyt rap-yhtye Teflon Brothers haluaa saada koko Euroopan tanssilattialle kuulemaan rakkauden ilosanomaa! Kirsikkana tämän villin ja makean diskokakun päällä on itseoikeutetusti yksi eurodancen pioneereista, ruotsalainen supertähti Pandora.

Ajatus sekä UMK:hon osallistumisesta että biisistä I Love You oli muhinut jo pitkään ennen kuin oikea hetki koitti. Idea Teflon Brothersin ja Pandoran yhteistyölle syntyi artistien kohdatessa sattumalta saman keikkapaikan backstagella neljä vuotta sitten.

– Me ollaan koko kansan Teflon Brothers. Mikään muu ei ole niin koko kansan juttu kuin Suomen edustaminen Euroviisuissa, bändi kertoo.

Suomella on vahva paikka myös pitkän kansainvälisen uran luoneen Pandoran sydämessä: hänellä on suomalainen puoliso, ja hän asuu puolet ajastaan Suomessa. Pandora pitää UMK-osallistumistaan osoituksena siitä, miten paljon vuosien varrella suomalaisilta saatu tuki hänelle merkitsee.

Pyhimyksestä, Volista ja Heikki Kuulasta muodostuva Teflon Brothers -kolmikko tunnetaan esimerkiksi Maradona (kesä ‘86), Pämppää ja Lähiöunelmii -kappaleistaan. Suoranaista eurodance-legendastatusta kantava Pandora on tuttu erityisesti vuonna 1995 julkaistusta kappaleestaan Don’t You Know.

Tarttuva I Love You käsittelee tunteiden ilmaisemisen vaikeutta sekä kannustaa olemaan avoimempi ja rohkeampi. Kappaleella kuullaan laulua niin suomeksi kuin englanniksi.

– Haluamme biisillämme tuoda ihmiset yhteen ilon, riemun ja rakkauden äärelle ja viestiä, ettei rakkaus katso kielitaitoa tai ulkoisia seikkoja. Kyse on sanattoman vuorovaikutuksen voimasta, eli Pandoran sanoin mental interactionista.

Teflon Brothers x Pandora UMK-finaalisssa 20.2.2021
Teflon Brothers x Pandora UMK-finaalisssa 20.2.2021 Kuva: Yle/ Mona Salminen Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2021,Teflon Brothers,Pandora

Suomen ja Ruotsin kohtaaminen, jossa on vain voittajia

I Love You syntyi Teflon Brothersien, Pandoran, Axel Ehnströmin ja JaakkoJS16Salovaaran yhteistyönä. Ehnström itse edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2011 taiteilijanimellä Paradise Oskar, minkä lisäksi hän on kirjoittanut musiikkia esimerkiksi Abreulle, Mikael Gabrielille sekä Tefloneissakin vaikuttavalle Pyhimykselle. Salovaara tunnetaan kansainvälisestikin elektronisen musiikin tuottajana ja artistina, joka vaikutti 90-luvulla muun muassa Bomfunk MC’sin ja Daruden tuottajana.

Pyhimys toivoo, että I Love You herättäisi kuulijoissaan monenlaisia tuntemuksia.

– Eli ihminen saattaisi vähän hämmentyä, mutta samalla primitiivisellä tasolla rakastaa sitä kappaletta, eikä voisi vastustaa sen vetovoimaa!

UMK-ammattilaisraadille maiden rajat ylittävä kollaboraatio toimii erityisen hyvin.

– Mikä mieletön Suomi-Ruotsi-yhteistyö, ja suomen ja englannin kielten yhdistelmä toimii nerokkaasti. Teflon Brothers on yksi kaikkien aikojen striimatuimmista suomalaisista artisteista ja Pandora todellinen dance-legenda. Tuotanto- ja biisinkirjoituspuolella taas Jaakko Salovaara ja Axel Ehnström ovat taikoneet melkoisen korvamadon. Onko tässä yksi kevään 2021 isoista striimihiteistä, raati pohtii.

Teflon Brothers x Pandora kilpailee UMK-finaalissa 20. helmikuuta. Suora finaalilähetys nähtävissä ja kuultavissa Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:ltä.

Näin seuraat UMK-finaalia 20.2.

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 20. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21. UMK-finaalissa kilpailevat Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen. Äänestää voi maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

Finaalia voi seurata suomen-, ruotsin-, venäjän- tai englanninkielisellä selostuksella. Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittaja ja UMK-ammattilaisraadissakin mukana olleet Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Gogi, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Chat aukeaa yle.fi-sovelluksessa finaali-iltana klo 20.30.

 • UMK-chatissa Suomen suurin kisakatsomo sekä kansainvälinen raati villiintyivät Blind Channelista – "Vaikuttavin UMK ikinä!"

  Näin UMK-chat lauloi ja raati arvioi.

  Jännittävä UMK-finaali huipentui Blind Channelin ylivoimaiseen voittoon 20. helmikuuta. Finaalin aikana UMK-chatissa keskustelu kävi kuumana koko illan, ja tässä artikkelissa nostetaan keskustelun parhaita paloja sekä kerrotaan, minkälaiset asiat kilpailubiiseistä tekivät vaikutuksen UMK:n kansainväliseen tuomaristoon.

 • Kaikki UMK21-finaalista – Näin seuraat, äänestät ja chattailet mukana!

  UMK-finaali lähetetään lauantaita 20.2. klo 21.

  20. helmikuuta luvassa on Suomen viihdyttävin musiikkishow, kun Uuden Musiikin Kilpailun finaali valtaa ruudut ja radioaallot. Suomen euroviisuedustajan valinnan lisäksi finaalissa nähdään viime vuoden UMK:ssa valloittanut Erika Vikman yhdessä tähtijuontaja Antti Tuiskun kanssa sekä tauolta palaava Haloo Helsinki! Tässä artikkelissa on kaikki, mitä sinun pitää tulevasta UMK-finaalista tietää.

 • How to watch the UMK21 Final in English or Russian

  The finale is held on February 20.

  Finland’s representative for the Eurovision Song Contest 2021 will be chosen on Saturday, 20 February, in a live broadcast. The finale of the Contest for New Music UMK will be streamed live worldwide in four different languages on Yle Areena, Yle’s online streaming service. Here’s how you can watch it live.