Hyppää pääsisältöön

Sininen kylppäri, Masalan asema ja kermamunkkeja liikuntatunnilla

Laura Närhi helsingin edustalla
Laura Närhi helsingin edustalla Kuva: Juha Mustonen Laura Närhi

Laura Närhi ei ole koskaan pitänyt meteliä tekemisistään. Mutta päänsä hän on aina osannut pitää.

Äidin värjäyskielloista huolimatta tukkaan haettiin väriaineet salaa Helsingin asematunnelista. “Selektiivinen muTisti, jonka miellyttämistaso on miinuksella. Humoristinen, fiksu ja maailmaa seuraava”. Näin kuvailee Laura Närhen lapsuuden paras ystävä Nuppu Aro artistia. Närhi oli kympin oppilas, opettajien ja poikien suosikki, joka hengaili illat Masalan asemalla - paitsi maanantai-iltaisin, kun oli kuoroharjoitukset. Matalaa profiilia elämästään pitävä Laura tiesi jo 5-vuotiaana haluavansa laulajaksi, mutta perheellekin tuli usein koulukonserteissa yllätyksenä, millä tasolla tytön muusikkous oli.

Muistatko teinikalenterit? Ja ne hieroglyfit, joilla niihin piilotettiin salaista tietoa. Lauralla ystävineen oli omansa. Nämä ja paljon muuta paljastuu, kun Laura Närhi vie Yle Olohuoneen ensi lauantaina synnyinseuduilleen Kirkkonummelle sekä nykyiseen kotikaupunkiinsa Porvooseen. Lauralle tärkeät ihmiset jakavat muistikuviaan artistin menneisyydestä ja yhteisistä hetkistä tämän kanssa. Närhi ja bändinsä esiintyvät suorassa lähetyksessä vanhassa elokuvasalissa Porvoossa. Illan viimeisenä biisinä kuullaan yleisön äänestämä kappale.

Susanna Laine ohjastaa meidät kaikki Lauran luo Porvooseen lauantaina ohjenuoranaan: "Kaikki paitsi purjehdus Nirvanan keikalle on turhaa". Ja miksi näin, sekin selviää lähetyksessä.

Laura Närhi, Porvoo - Yle Olohuone la 23.1. klo 21.10

Äänestä illan viimeinen kappale - äänestysaikaa lauantai-iltaan klo 21.40 asti

Teksti: Laura Airaksinen

  • Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

    Yle Olohuone Puotilassa.

    Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa. Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan.

  • “Tänään on hyvä päivä”

    Samae Koskinen Yle Olohuoneessa

    Laulaja-lauluntekijä, HPK-fani ja innokas mailapelaaja Samae Koskinen kutsuu Susanna Laineen ja katsojat kyläilemään nuoruutensa kotikaupunkiin Riihimäelle. Mitä tapahtui maauimalan hyppytornissa kesäilloin? Entä minkä koulun tiloissa Samaen bändiharrastus virisi kukkaan?

Uusimmat sisällöt - Olohuone