Hyppää pääsisältöön

Viron menestyneimpiin artisteihin lukeutuva Laura toivoo Play-biisinsä tuovan kuulijoilleen voimaa

Aiemmin Viroa Euroviisuissa edustanut Laura haluaa ottaa uransa seuraavan askeleen toisessa kotimaassaan Suomessa.

Etunimellään esiintyvä Laura Põldvere on monipuolinen pop-, jazz- ja improvisaatiolaulaja. Laura oli viime vuosikymmenellä Viron eniten radiosoittoa saanut artisti ja hänen vuonna 2007 julkaistu debyyttinsä nousi yhdeksi Viron suosituimmaksi albumiksi kymmeneen vuoteen. Laura on myös kokenut viisukonkari: hän on edustanut Viroa kaksi kertaa Euroviisuissa, vuosina 2005 ja 2017.

Suomessa jo pienestä pitäen paljon aikaa viettänyt ja musiikkia tehnyt, nykyään Espoossa myös HR-alalla työskentelevä Laura asuu puolet ajastaan täällä. Artistin kymmenes, talvella 2019 julkaistu albumi tuotettiin Vaasassa. Hän on myös aloittanut suomen kielen opinnot.

Laura pitää UMK:hon osallistumistaan luonnollisena askeleena eteenpäin toisen kotimaansa musiikkikentällä. Lopullisen kipinän osallistumiseen hän sai keväällä 2020 toimiessaan UMK:n kansainvälisessä raadissa.

UMK-kilpailija Laura poseeraa kädet lanteilla kultaisin verhoin vuoratussa huoneessa. Päällä on aniliininpunainen kireä housupuku.
Lauran UMK-biisi on tarttuva popin ja countryn yhdistelmä. UMK-kilpailija Laura poseeraa kädet lanteilla kultaisin verhoin vuoratussa huoneessa. Päällä on aniliininpunainen kireä housupuku. Kuva: Yle/Mona Salminen Laura Põldvere,Uuden Musiikin Kilpailu 2021

Play on pop-country-biisi kehää kiertävästä ihmissuhteesta

Poppia ja countrya yhdistävässä Play-kappaleessa kerrotaan on-off-ihmissuhteesta, jossa toinen osapuoli kyllästyy palaamaan aina takaisin ja antamaan anteeksi. Laura uskoo, että tarina puhuttelee monia kuulijoita.

– Haluan, että kuulija avaa kappaleelle sielunsa ja saa musiikista voimaa ja tukea, joka auttaa eteenpäin jokapäiväisessä elämässä sekä ihmissuhteissa.

Biisin takana on Lauran itsensä lisäksi tuottaja-säveltäjä Karl-Ander Reismann, jonka kynästä on useita vuosia peräkkäin syntynyt Viron euroviisukarsinnoissa menestyneitä kappaleita, sekä Latvian X-Factorissakin kilpaillut laulaja-lauluntekijä Reinis Straume.

Reismannille yhteistyö Lauran kanssa oli haaveiden täyttymys.

– Olen aina haaveillut kappaleen kirjoittamisesta Lauralle, mutta en koskaan kehdannut ottaa häneen yhteyttä, koska hän on niin tunnettu. Eräänä päivänä sain viestin, jossa kysyttiin, haluanko tehdä biisin yhdessä hänen kanssaan. Viimeinkin, tämä on hetkeni, Reismann kertoo ajatelleensa.

UMK-ammattilaisraati uskoo, että viisumaailmasta tuttu artisti tulee herättämään positiivista huomiota myös Suomessa.

– Laura Põldvere on yksi Viron kokeneimmista ja menestyneimmistä artisteista sekä viime vuosikymmenen soitetuin artisti Viron radioissa. Hän on kaksinkertainen Viron euroviisuedustaja, monille viisufaneille tuttu ääni ja todella monipuolinen artisti. Play on kappaleena popin 2020-mallikirjaesimerkki, joka ammentaa vaikutteita countrysta ja discosta. Biisissä kuullaan myös yksi UMK21:n tarttuvimmista pop-kertosäkeistä. Odotamme Lauralta itsevarmaa, eleganttia ja kansainvälisen tason esitystä finaalissa, raati kommentoi.

Laura Põldvere kilpailee UMK-finaalissa 20. helmikuuta. Suora finaalilähetys nähtävissä ja kuultavissa Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:ltä.

Näin seuraat UMK-finaalia 20.2.

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 20. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21. UMK-finaalissa kilpailevat Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen. Äänestää voi maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

Finaalia voi seurata suomen-, ruotsin-, venäjän- tai englanninkielisellä selostuksella. Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittaja ja UMK-ammattilaisraadissakin mukana olleet Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Gogi, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Chat aukeaa yle.fi-sovelluksessa finaali-iltana klo 20.30.

 • UMK-chatissa Suomen suurin kisakatsomo sekä kansainvälinen raati villiintyivät Blind Channelista – "Vaikuttavin UMK ikinä!"

  Näin UMK-chat lauloi ja raati arvioi.

  Jännittävä UMK-finaali huipentui Blind Channelin ylivoimaiseen voittoon 20. helmikuuta. Finaalin aikana UMK-chatissa keskustelu kävi kuumana koko illan, ja tässä artikkelissa nostetaan keskustelun parhaita paloja sekä kerrotaan, minkälaiset asiat kilpailubiiseistä tekivät vaikutuksen UMK:n kansainväliseen tuomaristoon.

 • Kaikki UMK21-finaalista – Näin seuraat, äänestät ja chattailet mukana!

  UMK-finaali lähetetään lauantaita 20.2. klo 21.

  20. helmikuuta luvassa on Suomen viihdyttävin musiikkishow, kun Uuden Musiikin Kilpailun finaali valtaa ruudut ja radioaallot. Suomen euroviisuedustajan valinnan lisäksi finaalissa nähdään viime vuoden UMK:ssa valloittanut Erika Vikman yhdessä tähtijuontaja Antti Tuiskun kanssa sekä tauolta palaava Haloo Helsinki! Tässä artikkelissa on kaikki, mitä sinun pitää tulevasta UMK-finaalista tietää.

 • How to watch the UMK21 Final in English or Russian

  The finale is held on February 20.

  Finland’s representative for the Eurovision Song Contest 2021 will be chosen on Saturday, 20 February, in a live broadcast. The finale of the Contest for New Music UMK will be streamed live worldwide in four different languages on Yle Areena, Yle’s online streaming service. Here’s how you can watch it live.