Hyppää pääsisältöön

Blind Channel tuo rockin takaisin UMK:hon kappaleellaan Dark Side

Kilpailun raskainta laitaa edustava Blind Channel osallistuu UMK:hon biisillä, jonka tahtiin saa luvan kanssa nostaa keskisormet pystyyn ja huutaa.

Tämän vuoden UMK:n musta lammas on oululaislähtöinen Blind Channel.

Yhtye perustettiin vuonna 2013 tähtäimessä maailmanvalloitus, ja suunnitelma laitettiin vauhdilla käyntiin: vain vuosi perustamisen jälkeen yhtye päätyi esiintymään maailman suurimmille raskaan musiikin festivaaleille Saksan Wacken Open Airiin, jonka jälkeen yhtye solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa. Vuonna 2018 Blind Channel huomioitiin Emma-ehdokkuudella Vuoden rock -kategoriassa.

Pitkään viisihenkisenä yhtyeenä toiminut Blind Channel vahvistui viime syksynä kuudennella jäsenellä Aleksi Kaunisveden liityttyä mukaan ryhmään. Kaunisvesi tunnetaan myös soolourastaan taiteilijanimellä Alex Mattson, ja hän on yksi Suomen menestyneimmistä tuottaja-dj-artisteista.

Violent popiksi musiikkiaan luonnehtiva Blind Channel on kypsynyt underground-piireissä kolmen levyn ajan, ja nyt on yhtyeen aika tehdä selväksi kaikille mistä heidät on tehty. Esiintymistä rakastava bändi nauttii isosta show’sta.

– Ei vain Suomen, vaan koko maailman on aika nähdä, kuulla ja tietää mikä Blind Channel on, yhtye julistaa.

Kuusihenkinen UMK-kilpailubändi Blind Channel poseeraa mustiin pukeutuneena valkoisessa huoneessa.
Blind Channel vastaa UMK-kauden raskaimmasta biisistä. Kuusihenkinen UMK-kilpailubändi Blind Channel poseeraa mustiin pukeutuneena valkoisessa huoneessa. Kuva: Yle/Mona Salminen Blind Channel,Uuden Musiikin Kilpailu 2021

Dark Side on hauskanpitobiisi ulkopuolisuutta tunteville

Bändin yhdessä tekemä Dark Side on pimeydessä olevien bileiden soundtrack, ja siinä tiivistyy Blind Channelin ydin täydellisesti.

– Me halutaan näyttää, että vaikka elämä olisi synkempää ja rajumpaa, voit silti pitää hauskaa. Tämä kappale on kaikille niille, jotka tuntevat ulkopuolisuutta ja riittämättömyyttä, joiden on joskus tehnyt mieli nostaa keskarit pystyyn ja huutaa. Me väitetään, että tällaisia ihmisiä on maailmassa paljon, ja Euroviisuthan on yhtenäisyyden juhlaa, oli se sitten missä muodossa tahansa!

Dark Sidea tehdessään Blind Channel mietti alusta alkaen, miltä se kuulostaisi liveyleisön edessä esitettynä.

– Haluttiin, että tää biisi koukuttaa heti ja saa kuulijan messiin. Ei lähdetty sen kummempia arpomaan vaan täysillä kertsillä sisään, Aleksi Kaunisvesi kertoo.

UMK-ammattilaisraati pitää hienona asiana, että mukaan saatiin tänä vuonna myös rock-edustusta.

– Blind Channel on yksi suomalaisen rockin potentiaalisimmista vientibändeistä. Suomi on yhä suurelta osin rock-maa, joten on mahtavaa että mukana on vähintään yksi sen genren edustaja – ja onhan se meidän ainoa euroviisuvoittokin tullut rockilla. Dark side on biisinä aivan Bring Me The Horizonin kaltaisten modernin rockin suurnimien parhaiden biisien tasolla ja Blind Channel on hieno vaihtoehtoinen artisti perinteisesti popin täyttämässä UMK-maailmassa. Odotamme mielenkiinnolla kuinka räjähtävän shown bändi tykittää UMK:n lavalla, raati summaa.

Blind Channel kilpailee UMK-finaalissa 20. helmikuuta. Suora finaalilähetys nähtävissä ja kuultavissa Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:ltä.

Näin seuraat UMK-finaalia 20.2.

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 20. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21. UMK-finaalissa kilpailevat Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen. Äänestää voi maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

Finaalia voi seurata suomen-, ruotsin-, venäjän- tai englanninkielisellä selostuksella. Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittaja ja UMK-ammattilaisraadissakin mukana olleet Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Gogi, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Chat aukeaa yle.fi-sovelluksessa finaali-iltana klo 20.30.

 • UMK-chatissa Suomen suurin kisakatsomo sekä kansainvälinen raati villiintyivät Blind Channelista – "Vaikuttavin UMK ikinä!"

  Näin UMK-chat lauloi ja raati arvioi.

  Jännittävä UMK-finaali huipentui Blind Channelin ylivoimaiseen voittoon 20. helmikuuta. Finaalin aikana UMK-chatissa keskustelu kävi kuumana koko illan, ja tässä artikkelissa nostetaan keskustelun parhaita paloja sekä kerrotaan, minkälaiset asiat kilpailubiiseistä tekivät vaikutuksen UMK:n kansainväliseen tuomaristoon.

 • Kaikki UMK21-finaalista – Näin seuraat, äänestät ja chattailet mukana!

  UMK-finaali lähetetään lauantaita 20.2. klo 21.

  20. helmikuuta luvassa on Suomen viihdyttävin musiikkishow, kun Uuden Musiikin Kilpailun finaali valtaa ruudut ja radioaallot. Suomen euroviisuedustajan valinnan lisäksi finaalissa nähdään viime vuoden UMK:ssa valloittanut Erika Vikman yhdessä tähtijuontaja Antti Tuiskun kanssa sekä tauolta palaava Haloo Helsinki! Tässä artikkelissa on kaikki, mitä sinun pitää tulevasta UMK-finaalista tietää.

 • How to watch the UMK21 Final in English or Russian

  The finale is held on February 20.

  Finland’s representative for the Eurovision Song Contest 2021 will be chosen on Saturday, 20 February, in a live broadcast. The finale of the Contest for New Music UMK will be streamed live worldwide in four different languages on Yle Areena, Yle’s online streaming service. Here’s how you can watch it live.